Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Let's Talk: work

Lets talk

Let's Talk: over toeleiding naar werk, retentie en welzijn op de werkvloer

Welkom bij de podcast van de groep Blenders & WEB, waarin de gespreksstof bestaat uit impactvolle initiatieven, straf ondersteuningsaanbod, en participatie als katalysator voor innovatie. In 2023 houden onze gesprekken een band met werk, de weg naar werk en welzijn op de werkvloer. De podcast is mede mogelijk gemaakt met de steun van Belfius.
beluister hier

Aflevering 1: Anna Gaik, head of foreign recruitment division bij Accent, over open minded hiring

Anna Gaik is general manager van de foreign recruitment afdeling van Accent. Uitzendbedrijf Accent werkt vanaf februari alleen nog maar met anonieme CV’s zonder leeftijdsindicatie. De bedoeling is om werkgevers met een zo open mogelijke geest naar kandidaat-werknemers te laten kijken. Tijd voor een gesprek over dit initiatief, de noden van onze werkvloeren en de reactie van bedrijven op dit pioniersinitiatief!

Podcast aflevering covers 11

Aflevering 2: Sümeyye Soydemir over ondernemen als female founder met migratieroots

Sümeyye Soydemir is onderneemster met Turkse roots die o.a. het eerste cultuursensitieve woonzorgcentrum oprichtte dat geschikt is voor moslims. Ze heeft een sterke visie op inclusie en deelt deze rijkelijk in het podcastgesprek. Bonus: aan het einde van het gesprek kom je te weten wat je als werkgever kan doen om de werkomgeving vorm te geven met zorg voor medewerkers die vasten of bidden.

Podcast aflevering covers 10

Aflevering 3: Shanice Wanjiku over interimkantoren, het belang van community en zelfzorg

Shanice Wanjiku is een multipassionate duizendpoot die haar leven indeelt in periodes van 5 jaar om zichzelf de kans te geven om zoveel mogelijk passies te exploreren. Naast haar engagement via Jumuiya Consulting, zet Shanice ook in haar leven naast het werk steeds community centraal. In het gesprek deelt Shanice o.a. wie haar inspireert en wat zij doet om zichzelf steeds beter te leren kennen (plus waarom dat zo belangrijk is).

Podcast aflevering covers 12

Episode 4: Yara Al-Adib on learning to say no, the quest for balance and contribution to safe spaces

Yara Al-Adib is educated as a user/customer experience designer and helped understand customers' needs and pick up social behaviours which eventually got her to start a business in 2018 based on the need to empower women and shed a light on a new emerging culture in Belgium: the Syrian culture. She now is exploring self development throug conscious movement and embodiment, like 5 rhythms and Open Floor. In this conversation Yara lets us in on both her business and personal life and shares with us some critical insights on systemic opportunities and challenges.

Podcast aflevering covers 13

Aflevering 5: Eline Cote over inclusie en gendergelijkheid in de wereld van de klassieke muziek

Eline Cote is professioneel muzikante en founder van het Virago Symphonic Orchestra - een all woman symfonisch orkest dat awareness creëert aangaande genderongelijkheid in de wereld van de klassieke muziek. Eline is gebeten door inclusie én door muziek en neemt ons in dit gesprek op meesterlijke wijze mee langs onderzoek en praktijk. Want de geschiedenis is altijd hard geweest voor vrouwen en de plaats die zij mochten innemen. Is dat vandaag nog zo? En kunnen rolmodellen het verschil maken?

Podcast aflevering covers 14

Aflevering 6: Fatima Yassir over mensgericht ondernemen en de eerste stappen van jongeren in hun professionele leven

Fatima Yassir doet binnen Stichting Arbeid & Organisatie (SERV) onderzoek naar arbeidsmarktorganisatie-gerelateerde onderwerpen, en is freelancer bij UPOP. In dit gesprek wisselen Fatima en Bart van gedachten over trends en ontwikkelingen in een krappe arbeidsmarkt op vlak van inclusief ondernemen en welke ondersteuning jonge werknemers verwachten. Komen ook aan bod: verschillende lagen van de lasagne, hoe managers en direct leidinggevenden ook een soort ouders zijn, en waarom het jammer is dat innovatie en ondernemerschap zo gecompartimentaliseerd zijn ondergebracht in veel bedrijven.

Podcast aflevering covers 2

Aflevering 7: Sharon Augustus over normdenken, inclusie en instroom in België en Nederland

Sharon Augustus is instroom experte inclusie en diversiteit bij de gemeente Eindhoven. Sharon woonde en werkte in Vlaanderen én in Nederland en biedt ons een helder perspectief op hoe de context in beide landen 'mijlenver anders' is en hoe langer hoe minder vergelijkbaar. Het gesprek gaat over levensduurte, solidariteit versus ieder voor zich, de plaats en rol van het middenveld, relativiteit van cijfers (is in Nederland 'iedereen aan de slag' of zit dat toch wat genuanceerder?), de tot kunst verheven unconscious bias die toekomstvoorspellende eigenschappen toedicht aan criteria die er niet toe doen. Kortom: een gesprek met een rasechte millennial over allesbehalve koetjes en kalfjes en met de nodige kippenvelmomenten.

Podcast aflevering sharon

Aflevering 8: Raïssa Peeters en Fatmagül Dinç over hoe inclusie geen rocket science is, de rol van onderwijs en verbinding in tijden van polarisatie

In deze aflevering hebben we Raïssa Peeters te gast, gekend als Lady Blaxx on stage en experte onderwijs; en ook Fatmagül Dinç schuift aan rond de tafel – Fatmagül is experte media en beeldvorming én mamablogger gekend van de blog lost with kids waarmee ze inspireert met kidsproof activiteiten dichtbij en ver weg. We nodigden Fatmagül en Raïssa uit omdat ze founders zijn van NON.VLAANDEREN – een initiatief dat het licht zag vanuit een doorleefde urgency om van inclusie en diversiteit een transparante, no-bullshit en werkende realiteit te maken. Blijf luisteren en kom te weten hoe de jaren ’90 mentaliteit ons nog te vaak parten speelt, hoe borstkanker, slecht aangelegde voetpaden en gebrek aan betaalbare kinderopvang ons verbinden en waarom het storend is dat we over ‘de ander’ denken in termen van held of slachtoffer.

Podcast aflevering 8 cover

Extra aflevering: Laila Ekchouchou over Switching Talent

In deze aflevering gaat Bart Wuyts in gesprek met Laila Ekchouchou, manager bij Time4Society. Bart en Laila hebben het over het succesvolle project Switching Talent, over de impact van leerkrachten, en over een nieuwe manier van leren.

Helemaal in lijn met project Switching Talent, werd deze aflevering ge-edit door Inge Duytschaever die bij Blenders op de jobswitch kwam in het kader van Switching Talent. Inge wilde proeven van het producen van een podcast, en voilà: na het bijwonen van een training in-house podcast producing, nam Inge zelf deze aflevering onder handen!

Podcast aflevering covers

Aflevering 9: William Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

In deze aflevering gaan Bart Wuyts en William Boeva in gesprek over inclusie: wat er beter kan in het onderwijs, in wetten en decreten, in tewerkstelling. Humor komt aan bod, maar ook mensenrechtenschendingen en hoe we in interactie met elkaar niet te snel kwaad moeten worden. Stel jezelf de vraag hoeveel mensen je kent die een beperking hebben, en die geen familie zijn. En luister naar deze boeiende aflevering!

Podcast aflevering covers

Aflevering 10: Sana Sellami over urgente veranderingen met impact

In deze tiende aflevering hebben we niemand minder dan Sana Sellamite gast. Sana is socioloog en communicatiestrateeg, ze bouwde expertise op binnen het domein diversiteit en inclusie, waarbij inclusieve organisatiecultuur en inclusieve communicatie belangrijke topics zijn. Verder is ze enorm gepassioneerd door onderwijs en droomt ze ervan om hier structurele veranderingen op gang te kunnen brengen. Het gesprek tussen Bart en Sana meandert van krapte op de arbeidsmarkt, naar de rol van het onderwijs én wat er van een overheid wordt verwacht, naar positieve trends - en bedrijven die het goede voorbeeld geven.

Afl 10 Sana Sellami