Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Let's Talk: work

Output onlinepngtools

Let's Talk: over toeleiding naar werk, retentie en welzijn op de werkvloer

Welkom bij de maandelijkse podcast van de groep Blenders & WEB, waarin de gespreksstof bestaat uit impactvolle initiatieven, straf ondersteuningsaanbod, en participatie als katalysator voor innovatie. In 2023 houden onze gesprekken een band met werk, de weg naar werk en welzijn op de werkvloer. De podcast is mede mogelijk gemaakt met de steun van Belfius.
beluister hier

Aflevering 1: Anna Gaik, head of foreign recruitment division bij Accent, over open minded hiring

Anna Gaik is general manager van de foreign recruitment afdeling van Accent. Uitzendbedrijf Accent werkt vanaf februari alleen nog maar met anonieme CV’s zonder leeftijdsindicatie. De bedoeling is om werkgevers met een zo open mogelijke geest naar kandidaat-werknemers te laten kijken. Tijd voor een gesprek over dit initiatief, de noden van onze werkvloeren en de reactie van bedrijven op dit pioniersinitiatief!

Aflevering 2 3

Aflevering 2: Sümeyye Soydemir over ondernemen als female founder met migratieroots

Sümeyye Soydemir is onderneemster met Turkse roots die o.a. het eerste cultuursensitieve woonzorgcentrum oprichtte dat geschikt is voor moslims. Ze heeft een sterke visie op inclusie en deelt deze rijkelijk in het podcastgesprek. Bonus: aan het einde van het gesprek kom je te weten wat je als werkgever kan doen om de werkomgeving vorm te geven met zorg voor medewerkers die vasten of bidden.

Aflevering 2 2

Aflevering 3: Shanice Wanjiku over interimkantoren, het belang van community en zelfzorg

Shanice Wanjiku is een multipassionate duizendpoot die haar leven indeelt in periodes van 5 jaar om zichzelf de kans te geven om zoveel mogelijk passies te exploreren. Naast haar engagement via Jumuiya Consulting, zet Shanice ook in haar leven naast het werk steeds community centraal. In het gesprek deelt Shanice o.a. wie haar inspireert en wat zij doet om zichzelf steeds beter te leren kennen (plus waarom dat zo belangrijk is).

Aflevering 2 4

Episode 4: Yara Al-Adib on learning to say no, the quest for balance and contribution to safe spaces

Yara Al-Adib is educated as a user/customer experience designer and helped understand customers' needs and pick up social behaviours which eventually got her to start a business in 2018 based on the need to empower women and shed a light on a new emerging culture in Belgium: the Syrian culture. She now is exploring self development throug conscious movement and embodiment, like 5 rhythms and Open Floor. In this conversation Yara lets us in on both her business and personal life and shares with us some critical insights on systemic opportunities and challenges.

Aflevering 2 4

Aflevering 5: Eline Cote over inclusie en gendergelijkheid in de wereld van de klassieke muziek

Eline Cote is professioneel muzikante en founder van het Virago Symphonic Orchestra - een all woman symfonisch orkest dat awareness creëert aangaande genderongelijkheid in de wereld van de klassieke muziek. Eline is gebeten door inclusie én door muziek en neemt ons in dit gesprek op meesterlijke wijze mee langs onderzoek en praktijk. Want de geschiedenis is altijd hard geweest voor vrouwen en de plaats die zij mochten innemen. Is dat vandaag nog zo? En kunnen rolmodellen het verschil maken?

Podcast 5 Eline Cote