Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

INNOVATIES

WEBSITE BETER FORMAAT

One Of Us. Inclusie in beweging.

Looptijd: 01/03/2021 tot 31/01/2023
Hoe kunnen werkgevers en werkzoekenden elkaar versterken in hun zoektocht? Kunnen zij elkaars denkkaders begrijpen en in beweging brengen? Vormen gemeenschappelijke drempels de basis voor gedragen oplossingen?

Met deze vragen richten we ons tot werkzoekenden, werkgevers en arbeidsbemiddelaars.

One Of Us is een ESF-project dat werd opgestart door Blenders en WAAI, en is het vervolg op Project Madam. De centrale vraag luidt “Hoe kunnen we samen sterker worden in het verhogen van de werkzaamheidsgraad van hoger opgeleide vrouwen met achtergrond in migratie?” We leggen de focus op drempels en opportuniteiten, waarbij we mensen bij elkaar brengen die dezelfde drempels tegen komen in hun zoektocht naar werk / naar werknemers.

In de eerste fase van One Of Us lag de focus op drie configuraties van leeromgevingen die wederzijdse versterking tot doel hadden: tijdens walks, talks en labo’s creëerden we een versterkende dienstverlening gericht op (1) netwerk,(2) oefenen van vaardigheden om gewoonten te doorbreken, (3) kennis van bestaand ondersteuningsaanbod.

Al doende werd duidelijk dat we moeten durven afbakenen teneinde meer impact te genereren. Daarom werd de dienstverlening afgeslankt tot Talks en Labo's, waarbij de focus ligt op (1) netwerk, (2) verhoging van zelfeffectiviteit, (3) kennis van bestaand ondersteuningsaanbod.

We leerden veel uit de ontwikkelde dienstverlening, en verspreiden onze lessons learned graag. Zelf aan de slag met labo's, walks en talks? Download en draaiboek en ga aan de slag!

Je verspreidt je vacatures via verschillende kanalen en toch lijk je bepaalde mensen niet te bereiken? Je stuurt veel CV’s uit maar krijgt maar weinig respons? Je vraagt je af hoe je een impact kan hebben op de cultuur op de werkvloer?

We dagen je uit om tijdens een WALK je eigen denkkader en dat van je gesprekspartner (letterlijk) in beweging te brengen. We stippelen 4 routes uit in elke provincie, en koppelen twee wandelaars aan elkaar. Netwerkvergroting, nieuwe inzichten, beweging in de buitenlucht, verbinding vanuit je authentieke zelf, krijg je er sowieso voor in de plaats! Talkiewalkies helpen om het gesprek op gang te trekken en te houden (en je kan spieken om wat inspiratie). Uitgewandeld? Dan leggen we jouw challenge, motivatie, vraag,.. vast op videoportret
en ben je helemaal klaar om jouw zoektocht viraal te laten gaan.

Je wilt de bestaande afspraken rond werving en selectie eens onder de loep nemen? Je vraagt je af hoe andere werkzoekenden hun zenuwen te baas blijven tijdens een sollicitatiegesprek? Onzeker over welke vragen je als kandidaat aan een potentiële werkgever kan stellen? Benieuwd hoe anderen hun work-life balance in evenwicht houden?

Je bent van harte welkom om tijdens een LABO samen met andere werkzoekenden je vaardigheden te oefenen. Verandering komt er enkel door te ‘doen’, en ‘doen’ gaat gemakkelijker wanneer je eerst hebt kunnen oefenen. Je leert van peers en je inspireert anderen met jouw ervaring. Blunderen mag (moet), proberen is een must!

Inclusie: het zet veel in beweging. Eindelijk! Wie weet schuilt de oplossing voor een uitdaging waar jij nu voor staat, in hoe ze hier in een ander bedrijf mee omgaan? Misschien geraak je drie stappen verder door onderzoek dat momenteel gevoerd wordt? Klaar om te leren van straffe inzichten?

Woon een van onze TALKS bij en laat je inspireren door twee experts in the field die met elkaar in gesprek gaan op het ritme van prikkelende vragen.

Alles wat we samen leren, hands-on tips en tricks, links naar ondersteuningsaanbod én een nieuwsbrief, vind je op becomeoneofus.be

Inclusie versnelt oplossingen in de samenleving. Be part of it.

Financiële steun

Bijdrage vanuit ESF: 115.000 euro

Bijdrage vanuit VCF: 115.000 euro

Combinatielogo esf 0

Contactpersoon