Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Postkaart Turn Up NB 0624 page 0001

TurnUp Academy's avontuur: Het verhaal van inspiratie en toewijding

In de afgelopen maanden heeft TurnUp Academy een indrukwekkende reis ondernomen door tien basisscholen in Turnhout te bezoeken. Ons doel? Het inspirerende verhaal van TurnUp Academy delen met 320 kinderen, hen enthousiast maken over onze missie en visie.

Van deze 320 kinderen hebben we 200 tienjarigen geïnterviewd, waarbij we zorgvuldig hebben geluisterd naar hun dromen, ambities en persoonlijke verhalen. Uiteindelijk hebben we 100 kinderen geselecteerd die perfect bij onze academie passen. Met deze selectie op zak zijn we vervolgens op pad gegaan om ons verhaal aan hun ouders te vertellen. Dit betekende vaak meerdere keren aan dezelfde deur staan - soms met succes, soms zonder het gewenste resultaat.

Onze inspanningen zijn echter niet voor niets geweest. Maar liefst 45 kinderen zijn nu ingeschreven bij TurnUp Academy. De betrokken scholen zijn op de hoogte van welke kinderen deze gelukkigen zijn. Voor de zomervakantie ontvangen deze jongeren nog een speciaal postkaartje van Sky in hun brievenbus, om hen een geweldige vakantie te wensen en hen te herinneren aan het avontuur dat hen te wachten staat.

Naast het werven van leerlingen, hebben we ook hard gewerkt met onze gastdocenten. Hun passie en enthousiasme zijn aanstekelijk, maar we hebben ook de kwetsbaarheden ontdekt waarmee onze jongeren te maken hebben. Deze inzichten zullen ons helpen om nog beter voorbereid te zijn en gerichte ondersteuning te bieden.

Hoewel de zomermodus nu voor de meeste mensen is aangebroken, rusten wij niet. We blijven gastdocenten contacteren, workshops opstellen en zelf doe-ateliers voorbereiden. Alles met het doel om in september met een knal van start te gaan.

Wij kijken ernaar uit om samen met onze nieuwe leerlingen en docenten een fantastisch nieuw schooljaar te beginnen. TurnUp Academy blijft zich inzetten om de jeugd te inspireren, te onderwijzen en te ondersteunen op hun weg naar een veelbelovende toekomst.

Foto Turn Up Academy NB 0624

Volg turnUp Academy via onze website of via Instagram en Facebook.