Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Warmsteweek 2023 aangepast

It takes a village to raise a child

“It takes a village to raise a child”, een oud Afrikaans gezegde, benadrukt het belang van een gemeenschap rondom kinderen. Vooral wanneer kinderen opgroeien in kwetsbare gezinnen, waar zorgen en stress alomtegenwoordig zijn, is het van onschatbare waarde om extra steun te bieden aan deze kinderen. Want zeg nu zelf: hebben we niet allemaal een supportersteam nodig om te kunnen schitteren?

Daarom dienden we een project in bij de Koning Boudewijnstichting in het kader van De Warmste Week. Het 'It Takes a Village to Raise a Child' project in Turnhout heeft als doel om 25 gezinnen te ondersteunen, waarvan de kinderen tussen 6 en 18 jaar oud zijn en leven in kwetsbare omstandigheden. De focus ligt op het versterken van de band met de school en het verbinden van de kinderen met sport- en jeugdverenigingen. We willen 10 vrijwilligers opleiden die maandelijks huisbezoeken afleggen. Zij zullen vertrouwen opbouwen en als bruggenbouwers fungeren om de connectie met de school en het vrijetijdsaanbod te versterken. Op die manier willen we deze kinderen extra kansen bieden voor persoonlijke groei.

Ondertussen werd het projectvoorstel opgenomen bij de goedgekeurde Warmste Week projecten. Steun voor De Warmste Week betekent dus ook ondersteuning voor dit project. We nodigen je dan ook graag uit om samen met ons een krachtige gemeenschap vorm te geven. Elke bijdrage, groot of klein, is waardevol en maakt een verschil.

Meer info over De Warmste Week en de projecten vind je hier