Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

From Syria with Love2

From Syria with Love – De droom van Yara Al-Adib

'From Syria with Love' is een sociaal cateringbedrijf dat Syrische huisvrouwen die nu in België wonen, motiveert om actief te worden op de arbeidsmarkt en binnen hun gemeenschap. Tijdens onze podcast reeks leerden we Yara kennen, een jonge, dynamische onderneemster geboren in Syrië. Sindsdien is ze dichtbij Blenders gebleven en onder impuls van een lokale nood werd ze getriggerd om naar Turnhout te komen. Ondertussen zijn we een boeiende samenwerking aangegaan en onderzoeken we welke verdere vormen van samenwerken er in de toekomst nog in het verschiet liggen voor WEB-Blenders.

"In 2017, een paar jaar na onze aankomst in België tijdens de migratiestroom, ontstond het verlangen om moeders een stem en een doel te geven. Voor deze vrouwen is het tonen van liefde aan hun families door middel van authentieke huisgemaakte gerechten een ware roeping.

From Syria with Love, ons cateringbedrijf, heeft sindsdien talloze vrouwen gemotiveerd om actief te worden op de arbeidsmarkt en binnen hun gemeenschap. We begonnen in Antwerpen, maar onze missie reikt verder dan een specifieke regio. We verzorgen rijke buffetten en kookworkshops in heel Vlaanderen.

Nu, met de komst van 2024, krijgen we de prachtige kans om onze catering-hoofdzetel te verhuizen naar Turnhout, met name binnen het welzijnsgerichte gemeenschapscentrum ToBe Turnhout, in de Hendrik Consciencestraat. Deze vruchtbare samenwerking opent de deuren voor dagelijkse lunches, speciale evenementen en nog veel meer. Kempen, hier komen we, vol liefde en ondernemingszin!"

Lees hier het volledige verhaal achter 'From Syria with Love'

Een volgende droom van Yara is om samen Nesten te bouwen.

Het Nest, ontworpen als een thuis voor mensen van diverse achtergronden, is een plek waar iedereen welkom is om authentiek zichzelf te zijn. Met een missie om verbinding en begrip te bevorderen, biedt het Nest een veilige haven voor empowerment, ondersteuning, liefde en zelfreflectie.

Yara droomt van Nesten verspreid over buurten, als krachtige middelpunten die verschillen overbruggen en een gezonde, bloeiende samenleving bevorderen.

Het Nest is een evoluerend project, gevormd door en voor de gemeenschap, met het doel om te voorzien in de steeds veranderende behoeften van de mensen. Het richt zich ook op het aanpakken van veelvoorkomende gevoelens zoals vervreemding, gebrek aan doel en identiteitsvraagstukken, met de overtuiging dat een onderling verbonden en gewortelde gemeenschap een positieve impact heeft op het welzijn van de samenleving als geheel.

Blenders ondersteunt Yara hierbij, momenteel in Turnhout, hopelijk vanaf april ook in Hoboken en daarna ... overal.

Wil je meer weten over de samenwerking met Blenders?

Neem dan zeker contact op met Kris Verellen.
Klik hier