Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Foto Hop Up 1

Hop Up stelt 4 Playgrounds gratis ter beschikking van de noodopvang op school

Ruimte maken voor vrij spel van kinderen, ook en vooral tijdens de opvang op school. De Hop Up Playgrounds werden speciaal met dat doel ontwikkeld. Nu COVID-19 hevig om zich heen slaat, maken ze in de noodopvang een wezenlijk verschil.

Van Sint-Truiden over Molenbeek tot Aalst, de komende weken doorkruist Hop Up het ganse land om bij te springen in de Coronacrisis. Met het opschorten van de lessen is het voor scholen immers zoeken naar manieren om kinderen te blijven uitdagen en stimuleren. Behalve kinderen van ouders die werkzaam zijn in cruciale sectoren, vangen scholen ook heel wat kinderen met een kwetsbare thuissituatie op. Het is belangrijk dat zeker zij zich tijdens de huidige noodopvang kunnen uitleven en creatief uitgedaagd worden.

De Hop Up Playground komt als geroepen!

“Jullie aanbod komt als geroepen!”, getuigt Dominique Carette, directeur van Basisschool De Smiskens in Turnhout. Het is één van de 15 scholen en initiatieven voor buitenschoolse kinderopvang die gratis gebruik kan maken van een Hop Up Playground. “De kinderen zijn super blij met de materialen en hebben er ongelooflijk veel deugd van!”

Juist nu de lessen zijn opgeschort is er alle ruimte om zelfontdekkend te spelen, te onderzoeken en creëren met de materialen van Hop Up. Bouwen we een teletijdmachine of een onderzeeër? Aan creativiteit en verbeelding zal het deze kinderen alvast niet ontbreken!

Foto Hop Up 3

Een Hop Up Playground op jouw school?

Hop Up is een Turnhoutse start-up die groeide uit Blenders vzw. De Hop Up Playgrounds geven kinderen van 3 tot 12 jaar opnieuw alle ruimte om vrij te spelen, ontdekken en creëren. Ze zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met kinderen en professionals uit kinderopvang, onderwijs, cultuur en vrije tijd. Zij kwamen, onder initiatief van Blenders vzw, bijeen om ideeën en inspiratie uit te wisselen.

Interesse om Hop Up in te zetten tijdens de noodopvang op jouw school? Stuur een mailtje naar info@hopup.be

Ben je geïnteresseerd of heb je specifieke vragen?

Alle info vind je op de website van Hop Up
Klik hier