Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding artikel maart 2020 Digidak Intracto

Iedereen digitaal mee

Digitale vaardigheden zijn even belangrijk als lezen en schrijven. Toch ondervindt 1 op de 5 Belgen stress door de groeiende digitalisering (cijfers: eurostat 2018). Intracto zet samen met Digidak de schouders onder een e-inclusieve samenleving.

Denk je aan communicatie met de (lokale) overheid, een job zoeken, een route plannen, de busuren opzoeken, belastingen indienen, communiceren, het nieuws volgen, sociale netwerken, toestellen en aansluitingen ... Dat alles gebeurt in steeds mindere mate “offline”.

Net zoals Digidak vindt Intracto het belangrijk om de schouders te zetten onder een e-inclusieve samenleving. Het digitale biedt immers enorm veel kansen, maar er schuilen ook uitsluitingsdrempels in.

Aan de ene kant heb je de materiële drempels: de aanschaf van toestellen, het betalen van abonnementen kost niet niets. Aan de andere kant heb je uitsluiting op grond van gebrek aan digitale vaardigheden.

Met de steun van Intracto kan Digidak nu nog beter inzetten op het verkleinen van deze digitale kloof. Wist je bijvoorbeeld dat we dit jaar 10 keer de workshop ‘veilig online’ kunnen komen geven? Gratis en voor niets!

Neem zeker een kijkje op onze Digidak-website voor meer info

Heb je specifieke vragen?

Neem dan contact op met Artemis
Artemis helpt je graag verder
Logos digidak intracto2