Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Hop Up in Glasgow FB1

Hop Up op wereldcongres in Glasgow

Spelen is een basisrecht voor kinderen. Dat wordt duidelijk gesteld in artikel 31 van het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind. In juni was Hop Up in het geweldige gezelschap van een internationale groep van onderzoekers, experten, speelfacilitatoren en beleidsvoerders. We namen, samen met 500 anderen, deel aan het wereldcongres van de International Play Association (IPA) Scotland in Glasgow.

Alle aanwezigen op IPA Scotland hebben spelen hoog op hun agenda staan. Want het is door te spelen dat kinderen opgroeien, connecteren met zichzelf, met anderen en met de wereld rondom. Het lijkt voor velen misschien evident dat kinderen kunnen spelen, maar we ontdekten hier dat dat lang niet het geval is. Net zoals bij ons in België staat het vrij en voluit spelen van kinderen onder enorme druk elders in de wereld. We hoorden spreken over de zeer beperkte schoolspeeltijden in de V.S. of over het absolute gebrek aan speelruimte in Indië. We lieten ons vervoeren door geweldige initiatieven om kinderen een plek te geven waar ze spelend, onderzoekend, ontdekkend en creërend kunnen thuiskomen (Yumepa, Japan). We hoorden over scholen die vanuit nieuwsgierigheid, openheid en liefde voor kinderen, spelen en creativiteit helemaal voorop zetten (AnjiPlay, China). Hier worden wij bij Hop Up natuurlijk helemaal enthousiast over.

Heerlijk was het om ook hier ons verhaal te kunnen vertellen en te ervaren dat ook dit internationale gezelschap helemaal enthousiast is over ons speelconcept en de manier waarop het ontstaan is. En Hop Up zou Hop Up niet zijn als we niet ook een echte Play Break organiseerden hier in Glasgow. Speelplezier troef!

Meer info over Hop Up vind je hier