Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding nieuwsbrief Blenders IMW

Hoeveel loon- of begeleidingspremies loop jij mis?

Bijna een kwart van de werknemers staat voor persoonlijke uitdagingen die hun dagelijkse werkzaamheden beïnvloeden. Van autismespectrumstoornis tot alleenstaand ouderschap, van herstel na ziekte tot migratieachtergrond - elke medewerker heeft een uniek verhaal. Vanaf 3 juli biedt Individueel Maatwerk de mogelijkheid om financiële tegemoetkoming te ontvangen voor kwetsbare (nieuwe) medewerkers. I-Diverso ondersteunt jou als werkgever hierin.

Wist je dat 20% van de actieve werknemers hinder ondervindt omwille van persoonlijke beperkingen? Dit heeft niet alleen invloed op hun eigen welzijn, maar ook op de algehele productiviteit van je organisatie.

Herken je één van volgende werknemers?

Amir - Migratieachtergrond: Beperkte beheersing van de Nederlandse taal en lager opleidingsniveau. Heeft ondersteuning nodig bij het begrijpen en uitvoeren van taken, zoals aanpassingen werkinstructies en taalondersteuning.

Thomas - Communicatie-uitdagingen: Gesloten en vermoeden van een autismespectrumstoornis. Vereist geduld, duidelijke instructies, visuele ondersteuning en een rustige werkomgeving om effectief te communiceren en taken uit te voeren.

Laura - Diploma buitengewoon onderwijs (BUSO): Heeft behoefte aan aangepaste instructies en ondersteuning om haar taken uit te voeren. Vereist geduld en begrip voor haar specifieke leerbehoeften.

Erik - Stress en organisatieproblemen: Ervaart stress en worstelt met het organiseren van het werk, mogelijk risico op een burn-out. Heeft nood aan begeleiding bij time management en het creëren van een gezonde werkbalans.

Sophie - Terugkeer na langdurige ziekte: Kan de oude functie slechts gedeeltelijk hervatten na langdurige ziekte. Vereist aanpassingen op de werkplek, ondersteuning bij re-integratie en mogelijk omscholing om succesvol terug te keren naar het werk.

Rsz different people4

Hier komt Individueel Maatwerk om de hoek kijken. Het biedt de mogelijkheid om aangepaste oplossingen te creëren die voldoen aan de specifieke behoeften van elke werknemer met een arbeidsbeperking. En dat is waar jij een verschil kan maken. Want voor deze werknemers Individueel Maatwerk krijg je een loonpremie en kan er ook een begeleidingspremie voorzien worden.

Wat heeft I-Diverso te bieden?

Dankzij onze jarenlange expertise zijn we goed gepositioneerd om je te helpen bij het implementeren van individueel maatwerk in je organisatie, inclusief de overgangsmaatregelen van VOP (Vlaamse Ondersteuningspremie) en SINE (Sociale Inschakelingseconomie). Wat kunnen wij voor jou betekenen? Onze diensten omvatten:

  1. Advies en begeleiding:
    Onze erkende deskundige adviseurs staan klaar om je te ondersteunen bij het identificeren van de behoeften van je werknemers met arbeidsbeperkingen en het ontwikkelen van aangepaste oplossingen. Samen kunnen we een inclusieve werkomgeving creëren waarin iedereen kan gedijen, terwijl we je ook adviseren over de beschikbare overgangsmaatregelen van VOP en SINE
  2. Training en workshops:
    Wij bieden trainingssessies en workshops aan om jouw HR-team en leidinggevenden bewust te maken van de mogelijkheden en voordelen van individueel maatwerk. Door hen te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden, kunnen zij de juiste ondersteuning bieden aan deze werknemers.
  3. Aanpassingen op maat:
    Van werkplekaanpassingen en ergonomische hulpmiddelen tot flexibele werktijden en individuele coaching, als erkend gekwalificeerd dienstverlener helpen wij jou bij het implementeren van de juiste aanpassingen die ervoor zorgen dat deze werknemers optimaal kunnen presteren.

Wil je Individueel Maatwerk introduceren maar weet je niet hoe eraan te beginnen?

Bezorg ons je gegevens (naam, telefoon, bedrijf) via imw@i-diverso.be en wij contacteren je.