Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

ATK1

Ben jij erbij volgende keer?

Barbecue en volksspelen, meer was er niet nodig om alweer een hartverwarmende avond te beleven met onze buddy’s. Op 9 september organiseerden we voor onze Kempense ArmenTeKort werking opnieuw een ontmoetingsmoment. Deze keer in de Lilse Bergen. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze hun medebuddy’s konden ontmoeten. Voor sommigen ook de eerste keer in lange tijd dat ze nog eens deelnamen aan een groepsactiviteit. Want deelnemers die we met onze buddywerking ondersteunen, leven vaak geïsoleerd. Buiten komen, onder de mensen zijn, babbelen en lachen voelt dan onwennig. Maar samen met een buddy erbij, overwonnen zij de drempel. En dat het hen deugd deed, dat konden we merken.

Steeds weer horen we op zo’n ontmoetingsmoment hoe een buddy voor hen het verschil maakt. Ze vertellen hoe hun eenzaamheid doorbroken wordt, hoeveel ze zich ondersteund weten door hun buddy en hoeveel kracht ze halen uit het feit dat er eenvoudigweg iemand in de wereld is, die wil weten hoe het met hen gaat.

Er zijn in onze Kempen nog heel wat mensen die zich aanmelden voor een buddy. Heb jij zin om voor iemand op deze manier het verschil te kunnen maken? Kijk dan zeker eens op www.armentekort.be/kempen; kom naar een infosessie; of bel naar Suzy Maes, 0475 46 42 11.

Misschien mogen we jou dan samen met je buddy op onze volgende activiteit verwelkomen!