Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding Welkom

9 nieuwe medewerkers versterken Blenders

Om onze nieuwe, boeiende projecten mee in goede banen te leiden en om onze groei in andere activiteiten te ondersteunen, mochten we de afgelopen maanden enkele enthousiaste medewerkers verwelkomen. Zij stellen zich graag aan je voor!

Juan Monte - Projectmedewerker

Mijn naam is Juan Martin Monte. Ik kom uit Argentinië en ik woon in België sinds 2017. Ik heb sociologie en geschiedenis gestudeerd, maar ik heb mijn professionele carrière ontwikkeld in fotografie en beeldende kunst.

Ik ben in november 2020 bij Blenders begonnen en momenteel is mijn functie het ontwikkelen van projecten en audiovisueel materiaal voor Blenders en de partners die met Blenders samenwerken. Dit omvat het maken van korte films, fotosessies en het aandragen van oplossingen voor communicatiebehoeften. Daarnaast ben ik ook vormingswerker.

De belangrijkste reden dat ik bij Blenders begon te werken, was dat ik vond dat hun visie op een betere samenleving reëel potentieel heeft voor een positieve verandering van de levenskwaliteit in onze gemeenschap. Ik wou door mijn kennis en ervaring hieraan meehelpen en dat werd geapprecieerd door mijn collega's. Ondanks de korte tijd dat ik hier werk, kan ik nu al zien hoe we verandering kunnen teweegbrengen en een leven kunnen opbouwen in betere omstandigheden voor iedereen.

Foto Juan Monte

Eva Gilis - Stuyfplekhouder

Mijn naam is Eva Gilis en ik noem mezelf graag een hoopverlener. Ik ben een dromer. Aan dromen zijn risico's verbonden, want als je hoog vliegt kan je ook diep vallen en op je bek gaan. Dat heb ik wel eens gedaan. Maar dat heeft me nooit tegengehouden om steeds opnieuw te proberen vliegen. Naast mijn job als Stuyfplekhouder bij Blenders run ik SAMEN PLANNEN vzw.

Samen met mijn collega Paul gaan we een Stuyfplek oprichten in de Parkwijk te Turnhout. Een Stuyfplek is een ontmoetingsplaats waar we goesting detecteren, dromen vangen en mensen een veilige speelruimte bieden om te ontdekken en te groeien. In een Stuyfplek inspireren burgers en organisaties elkaar door talent, kennis en middelen te delen. Iedereen is welkom om gewoon te zijn, elkaar te motiveren, inspireren en vooral te bestuyven!

Blenders staat voor mij voor verbinding, innovatie en impact. De positieve dynamiek en de gamechanger mentaliteit trekken mij enorm aan. Bovendien krijg ik hier de kans om in de Stuyfplek professioneel te mogen dromenjagen. Van een perfecte match gesproken!

Foto Eva Gilis

Mithu de Nys - Junior Projectleider Blikopener & Wijkwerkers

Hallo, ik ben Mithu, 32 jaar en woonachtig in Antwerpen. Ik ben geboren in India en ben geadopteerd door een Belgisch koppel, topouders! Als mensen mij vragen of ik de taal van daar machtig ben, moet ik hen teleurstellen. Ik woon hier al bijna 33 jaar.

Ik heb orthopedagogie gestudeerd. De hoofdreden waarom ik voor deze opleiding heb gekozen is omdat ik het zo belangrijk vind om mensen te ondersteunen die dat extraatje kunnen gebruiken. Na mijn opleiding heb ik 5 jaar gewerkt met volwassenen met een mentale beperking om daarna een andere weg in te slaan, die van jobcoach bij Groep Intro. Daar heb ik 3 jaar gewerkt en de kans gekregen om verschillende projecten te doen.

In mijn vrije tijd ben ik iemand die geniet van het samen zijn met familie en vrienden (in combinatie met iets te eten en drinken bij 😊), iets wat in deze tijden niet evident is. Ik ben ook iemand die graag wandelt, dus regelmatig trekken mijn vriend en ik erop uit om een stevige wandeling te maken. Lezen en koken, vooral desserts 😉, zijn dingen waarbij ik tot rust kom. Graag zou ik ook nog veel meer van de wereld willen zien, dus ik hoop ook dit snel opnieuw te kunnen doen.

Ik durf van mezelf wel zeggen dat ik een open minded en sociale persoon ben die altijd klaar staat voor iedereen.

Ik zal bij Blenders aan de slag gaan als junior projectleider vanaf mei en zal actief zijn op de projecten Blikopener en Wijkwerkers. Ik kijk hier enorm naar uit, zodanig dat ik al volop aan het lezen geslagen ben.

De reden waarom ik bij Blenders heb gesolliciteerd is omdat Blenders een kleinschaligere niet typische organisatie is en dat de zaken waar zij mee bezig zijn en verwezenlijken super belangrijk zijn. Ik zag hierin dan ook een goede match met mijn eigen waarden.

Foto Mithu de Nys kleiner2

Lies Gielis - Projectmedewerker

Ik ben iemand die elke dag op zoek gaat naar een betere versie van zichzelf 😉

Liesje is geboren en getogen in de barmhartige stede Geel. Als ik niet op de schoolbanken zat, dan kon je me al spelend in de bossen, de dorpsstraten of bij vriendjes vinden. Tijdens de weekends en vakanties zat ik op de Chiro, speelpleinwerking of het jeugdhuis. Hoewel mijn voorkeur uitging naar een ploegsport zoals voetbal, heb ik mijn ganse jeugdjaren getennist.

Op 18-jarige leeftijd ben ik naar de koekenstad Antwerpen getrokken. In het hartje van de stad (St. Andrieswijk) ben ik begonnen als verantwoordelijke van een kinderwerking. Toen de vzw ermee stopte heb ik in het Noorden van de stad een jongerenwerking opgericht. Het sociale werk combineerde ik in die tijd met horecawerk en het vrijwillig organiseren van evenementen. Na de jongerenwerking heb ik ervoor gekozen om aan de slag te gaan bij een marketingbedrijf. Vanaf dat ik merkte dat de cijfers belangrijker werden dan de mensen heb ik dit bedrijf verlaten. Ik verliet niet alleen mijn functie, maar ook de stad die mijn hart veroverd heeft. Op latere leeftijd heb ik besloten om mijn passie ‘sociaal werk’ verder te zetten en besloot ik om een bachelor ‘sociaal cultureel werk’ te behalen. Vanaf dat ik mijn diploma op zak had, ben ik aan de slag gegaan bij Fedasil. In mijn vrije tijd zet ik mij vrijwillig in voor vzw Het Gouden Hart (weggeefwinkel Lommel), Pimpernieuw vzw en het plantenasiel Plantaardig te Mol. Af en toe zal je me ook op de voedselbedeling vinden.

In mijn vrije tijd help ik hier en daar mensen op pad, lees ik boeken, schaaf ik mijn kennis over kruiden bij. Dagelijks trek ik erop uit met mijn trouwe viervoeter Negrutsa.

Ik ben een open boek die enorm graag bijleert en mensen wil versterken, verbinden en verstaan.

Mijn ambitie bij Blenders is om samen met de collega’s een positieve impact in de Kempen te realiseren. Dit door mensen, organisaties en andere stakeholders te verstaan (vertrekken vanuit het verhaal), verbinden en versterken.

Ik ben bij Blenders begonnen omdat ik sterk geloof in het ‘blenden’ van ideeën, kennis en ervaringen.

Foto Lies Gilis

Hannelore Bervoets - ICT-Coördinator

Hallo allemaal! Ik ben Hannelore, 31 jaar, geboren en getogen in Herentals en momenteel gevestigd te Sint-Job-in-'t-Goor. In mijn vrije tijd ga ik, corona buiten beschouwing, graag naar festivalletjes waar het stevigere gitaar- en drumwerk gespeeld wordt. Ik probeer me ook nog creatief bezig te houden met leren tekenen op de iPad, maar verwacht daar nog niets te spectaculair van. Kattenknuffelaar kan ik wel opgeven als een van mijn specialiteiten (al zeggen mijn katten zelf daar misschien iets anders over, maar shhh).

Van opleiding ben ik eigenlijk leerkracht in de vakken Engels – Informatica, maar ik ben me na mijn studies verder gaan verdiepen in het Informatica verhaal. Na wat ervaring opgedaan te hebben in een technische rol, miste ik toch weer dat diepgaander gevoel van iets te betekenen in deze grote maatschappij.

Zo ben ik bij Blenders terecht gekomen als ICT-Coördinator.

Ik voel al vanaf dag 1 bij Blenders het warme groepsgevoel en het geweldig enthousiaste engagement naar mensen toe. Bij deze alvast een dikke merci voor de warme ontvangst en ik kijk al erg uit naar alles wat we samen gaan verwezenlijken.

Foto Hannelore Bervoets

Paul Van Dingenen - Stuyfplekhouder

Ik ben Paul Van Dingenen, ne gewone kerel met een hart voor mensen. Ik ben mijn carrière begonnen als lasser mekanieker.

Ik heb een bewogen leven achter de rug.

Enkele jaren geleden ben ik Eva van SAMEN PLANNEN vzw tegengekomen. Zij was op zoek naar een ervaringsdeskundige. En met heel mijn waslijst was ik de ideale kerel daarvoor. Daarom heeft Eva mij toen een vrijwillige job aangeboden. Met enige twijfel ben ik daar toen op in gegaan. Het was niet betaald maar het was de job van mijn dromen. Ik kon eindelijk doen wat ik altijd al graag deed. Alleen veel uitgebreider. Het heeft me doen groeien als mens. Ik ben een hele trotse hulpverlener / hoopverlener geworden. Iets later ben ik ook nog patiënten vertegenwoordiger geworden in de ggz.

Mijn functie bij Blenders is Stuyfplekhouder in de Parkwijk met als doel verbinden van mensen. Dromen jagen en mee uitwerken. Mensen motiveren en mensen elkaar laten bestuyven. Plus een open huis waar iedereen gewoon zichzelf kan zijn.

Deze job is voor mij goud waard. Gewoon omdat ik mezelf kan zijn. Blenders is voor mij een organisatie waar ik met hart en ziel achter sta. De visie, de manier van werken. Hun doelgroepen. Ik kan mezelf hierin helemaal ontplooien in deze job. Dank daarvoor.

Foto Paul Van Dingenen

Kirsten Dewaelheyns - Coördinator Digidak/E-inclusie

Dag allemaal, ik ben Kirsten Dewaelheyns, een kind uit het Pajottenland maar sinds een 25-tal jaren wonend en werkzaam in Antwerpen en de stille Kempen.

Ondertussen heb ik er ook mijn hart verloren. De schoonheid van de regio en de “koele” warmte van de Kempenaar treft me keer op keer. Eenmaal in hun hart, zit je er gebeiteld 😉. Zij zitten alvast zeker in het mijne.

Vandaag is mijn uitvalsbasis de gemeente Malle, waar ik me graag inzet voor vrijwilligerswerk in het gebuurt Schrobbershoek, samen met de buren en in de marge de mobiliteitsproblematiek en de politiek volg. Ook het behoud van de groene ruimte en de biodiversiteit zijn thema’s die me hard raken.

Ik hou heel erg van tuinieren en wandelen omdat dit een perfecte manier is om mijn hoofd tot rust te laten komen.

’s Ochtends sta ik al zingend op, tot de avond – tussen het vergaderen door. Tot enkele jaren geleden zong ik ook in het bandje “Cartier Swing”, genre Gypsy jazz.

Ben zeker vragende partij om terug actiever te musiceren. Dus neem gerust contact met me op!

Mijn loopbaan kent heel wat werkgevers, heel wat ervaringen en vele uitdagingen die ik met plezier aanpakte. Ik heb zo de kans gehad om bij alle ondernemingsvormen te kunnen werken: van kleine KMO, vakbond, NGO, werkgeversfederatie tot stedelijke overheid. Het geeft me een goed inzicht in de perspectieven die deze organisaties hebben op onze samenleving en de uitdagingen waar deze voor staan. Met de pet op van Blenders en Digidak kunnen we hen zeker heel wat verder helpen in de zoektocht naar oplossingen.

De laatste 15 jaren ben ik enerzijds aan de slag geweest bij de Digipunten van ATEL en anderzijds als regisseur sociale economie en werk bij stad Antwerpen.

Deze kennis en ervaring komen nu perfect samen in mijn huidige job als coördinator Digidak/E-inclusie!

Het E-inclusie netwerk werd meteen opgerakeld, de kennis van de processen binnen een lokale overheid zijn goud waard.

Digidak heeft een stevige reputatie in de Kempen wat zeker verder uitgedragen kan worden naar vele lokale overheden en over de provinciegrenzen.

Tegelijkertijd staat ontzorgen heel hoog in mijn woordenboek. Als E-inclusie-acties aan de orde zijn, willen we er zeker voor zorgen dat onze opdrachtgevers op hun lauweren kunnen rusten, dat ze zien dat de werking in goede handen is en heel sterk bijdraagt tot het digitaliseren van hun burgers in al hun diversiteit.

Sinds mijn eerste contact met Blenders en Digidak in 2008, stond Blenders met stip aangeduid op mijn lijstje van favoriete werkgevers.

Zelf ben ik nogal gesteld op mijn stuur. Dit wil zeggen dat ik graag de zaak in handen neem en begeleid. Met de enthousiaste experten binnen Digidak binnen handbereik is dit een droomjob.

Tegelijkertijd keer ik terug naar mijn oude liefde “E-incusie” wat het plaatje compleet maakt. Elke dag sta ik goedgemutst op en voel ik de drive om ertegenaan te gaan! Fijn gevoel.

Foto Kirsten Dewaelheyns

Sven Hermans - Educatief Medewerker Jong Digidak

Ik ben Sven Hermans uit Beerse, maar sinds kort verblijf ik in Herentals.

Bij Blenders zet ik mezelf in om iedereen beter te maken!

De leuke werksfeer gecombineerd met het betekenisvol werk maken een topcombinatie.

Foto Sven Hermans

Luc Moors - Educatief Projectmedewerker BuSO bij Jong Digidak

Ik ben Luc Moors, 42 jaar en afkomstig van Dessel. Momenteel woon ik samen met mijn vrouw en twee kinderen in Witgoor (over de gracht = gevoelige materie 😊).

Van opleiding ben ik eigenlijk een metselaar. Mijn oorspronkelijke idee was om verder te studeren als kleuterleider maar dat was buiten de mening van mijn vader. Na heel wat werkervaring in verschillende sectoren besloot ik dan om terug te gaan studeren in de studierichting orthopedagogie. Ook hier deed ik heel wat ervaring op in verschillende takken van de hulpverlening. Maar genoeg over werk …

Ik ben iemand die veel van muziek houd. Mijn muzieksmaak is enorm uiteenlopend: metal, techno, reggae, folk, … Ik hoor het allemaal graag. Zelf speel ik gitaar in de coverband Black Gadget. Hier heb ik al heel wat plezante avonturen mee beleefd. Guy Swinnen en Natalia zaten zelfs ooit in ons voorprogramma. Wie kan dat als coverband allemaal zeggen? Op sportief vlak hou ik vooral van zwemmen, mountainbike en suppen. Van een stevige wandeling kan ik ook erg genieten.

Verder ben ik graag onder de mensen en hou ik van een gezonde dosis humor.

Ik ben bij Blenders gestart als Educatief Projectmedewerker BuSO bij Jong Digidak.

Ik geloof in groeikansen voor mezelf en anderen en ben ervan overtuigd dat Blenders dit waarmaakt.

Foto Luc Moors2