Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Digidak en Intracto gaan voor iedereen digitaal mee

Digidak en Intracto gaan voor 'Iedereen digitaal mee'

Op het vlak van digitale communicatie draait de wereld steeds sneller. De covid-crisis heeft dat alleen maar verder in de verf gezet. Niet in het minst bij ziekenhuizen, waar contact met familie en vrienden veel moeilijker bleek dan het zou mogen zijn. Daarom zetten Digidak en Intracto samen de schouders onder een actie voor het Ziekenhuisnetwerk Kempen (Herentals, Mol, Turnhout & Geel).
Ik doe mee

In een eerste fase schenkt Intracto 10 tablets aan het ziekenhuisnetwerk. Deze tablets werden specifiek voor het gebruik in ziekenhuizen ontworpen. Bovendien is de ambitie om samen met het netwerk van Intracto en Digidak voldoende in te zamelen om de aankoop van 200 tablets mogelijk te maken.

Communicatie met het thuisfront waardevoller dan ooit

Één van de gevolgen van Covid-19 is de ongeziene versnelling die digitalisering heeft ondergaan. Bij zowel mensen als ondernemingen. Het tempo van die digitalisering is echter niet altijd even haalbaar voor iedereen.

Met 'Iedereen digitaal mee' wil Intracto de toegang tot digitale kennis en devices ook vergemakkelijken voor ouderen en kwetsbaren. Zo zorgen ze samen met Digidak voor tablets in de ziekenhuizen in de regio, zodat ook patiënten die niet over schermen beschikken kunnen videochatten met hun dierbaren.

Bekijk hier de video

Kris Verellen, projectmanager Digidak:
"Samen met Intracto hebben we gezocht naar een oplossing om de buitenwereld zichtbaar te maken voor patiënten en omgekeerd. Met traditionele tablets kan dat niet zo eenvoudig als je zou denken. Met deze specifieke tablets op maat van ziekenhuizen kan dat wel. De expertise op het gebied van digitalisering en de expertise van onze lokale vrijwilligers stellen we samen ter beschikking van de meest kwetsbaren."

Pieter Janssens, oprichter Intracto:
"We willen met Digidak aandacht hebben voor diegenen die in sociaal isolement leven. Mensen die digitalisering helaas nog te vaak als een nadeel zien, of er toch alvast mee geconfronteerd worden.
We beginnen onze samenwerking met de schenking van 10 speciale tablets voor ziekenhuizen uit de regio. Daarnaast roepen we ook ons netwerk op om ook hun goed hart te laten zien en samen met ons de digitale kloof te verkleinen."

In samenspraak met het ziekenhuisnetwerk kozen we voor de tablets van GREETR. Deze tablets zijn erg gebruiksvriendelijk zodat ook mensen zonder digitale vaardigheden eenvoudig kunnen videobellen. Bovendien zijn de tablets valbestendig, eenvoudig te ontsmetten en erg veilig. Hierdoor heeft het zorgpersoneel een minimum aan extra werk binnen hun takenpakket.

Digidak en Intracto hebben de ambitie om te zorgen voor 200 speciale, veilige tablets om de afstand tussen de patiënten en hun familie zo klein mogelijk te houden. De eerste 10 tablets werden alvast gedoneerd door Intracto. Andere organisaties en mensen kunnen ook hun schouders onder dit initiatief zetten via onze gezamenlijke website.

Wil jij dit toffe initiatief ook steunen?

Aarzel dan niet en kijk snel verder!
Klik hier
Logos digidak intracto2