Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Bedrijven en biodiversiteit connecteren

2B Connect overtrof eigen doelstellingen

Nadat 2B Connect (project in de grensstreek Vlaanderen-Nederland met 26 partners, waaronder Blenders) begin dit jaar was afgesloten, werkten we achter de schermen nog even verder. Ondertussen zijn nu ook die laatste taken afgerond. Het eindrapport werd ingediend en de rekentool is klaar.

Op deze pagina kan je op eenvoudige wijze zelf de kosten verkennen van ecologisch en traditioneel groenbeheer en -inrichting van bedrijfsterreinen.

De kennis en ervaring die we opdeden binnen 2B Connect, bundelden we op Ecopedia. Zo blijft deze informatie ook na afloop van het project beschikbaar.

Dit project kwam tot stand met de steun van de Europese Unie en de Provincie Antwerpen.

2B Connect overtrof eigen doelstellingen

De doelstellingen van 2B Connect waren onder andere om 135 hectare bedrijfsterrein opnieuw in te richten en te beheren met aandacht voor de biodiversiteit. Uiteindelijk realiseerden we 138 hectare aan multifunctionele groene infrastructuur op bedrijventerreinen.

Ook het aantal bedreigde dier- en plantensoorten waarvoor ondersteunende maatregelen werden uitgevoerd, werd overschreden. Dat waren er uiteindelijk 80 in plaats van 77.

Cijfers 2 B Connect
Meer weten over 2B Connect
Logos 2B Connect Europa Interreg Provincie