Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

DIENSTVERLENING

Foto Jong Digidak

Digital Skills en Mediawijsheid voor jongeren: Jong Digidak

Jongeren en digitale media… Twee dingen die vaak samengaan. Laptop, iPad, Smartphone, Facebook, TikTok enz. Jongeren gebruiken ze allemaal, maar doen ze dat wel op een veilige manier?

Over Jong Digidak

Jong Digidak ontwikkelde verschillende workshops om de digitale en mediawijze vaardigheden van onze jeugd aan te scherpen. Van programmeren tot fotografie met de smartphone. Van Video CV tot Online Privacy. Jong Digidak heeft een ruim aanbod aan diverse digitale thema’s.

Jong Digidak richt zich op talent- en vaardigheidsontwikkeling bij  kinderen, jongeren en jongvolwassenen. De nadruk ligt op hedendaagse technologie en hoe hier wijs mee om te gaan. 

Jong Digidak heeft een set diverse workshops , gaande van het aanleren van digitale vaardigheden tot mediawijsheid. Hierbij komen we graag bij jouw school of organisatie langs. Het benodigde materiaal wordt door ons voorzien en het studiemateriaal wordt achteraf bezorgd aan de school. Zo kunnen jouw medewerkers er nadien zelf mee aan de slag in andere groepen. 

We nemen de jongeren mee in een ontdekkingstocht waarbij ze digitale vaardigheden, mediawijsheid en een aanzet tot programmeren leren. Iedereen is uniek, ons aanbod dus ook. Door middel van een vragenlijst krijgen we inzicht in de kwaliteiten en werkpunten van de jongeren, waarna we de inhoud en het tempo van onze workshops aanpassen. We houden een arendsblik gericht op het medialandschap, zo kunnen we snel inspelen op gebeurtenissen en trends. Ons aanbod is laagdrempelig en speels, maar zeer versterkend.  

Ook als team kan Jong Digidak jou versterken in diverse thema’s. Naast ons aanbod voor jeugd, bieden wij ook vormingen voor begeleiders en ouders.

Buiten het ontdekken en ontwikkelen van talenten, willen we ook mensen verbinden en versterken. Daarom zijn we actief in verschillende jongerenwerkingen, waar we ontspannende activiteiten aanbieden met een digitale toets. 

Meer info over Jong Digidak vind je op de website, op Facebook, op Instagram of via info@jongdigidak.be.

Check de website voor het actuele aanbod

Heb je een specifieke vraag voor Jong Digidak?

Wil je meer informatie over een bepaald thema? Wil je een workshop organiseren in jouw school of organisatie? Of wil je vrijblijvend met ons kennismaken?
Neem dan snel contact met ons op

Contactpersonen