Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

DIENSTVERLENING

Fit2Work

Ga jij of gaan jouw medewerkers ook gebukt onder teveel stress?

Stress en burnout zijn een steeds toenemende oorzaak van ziekteverzuim bij werkenden. Meestal is er sprake van een combinatie van persoonlijkheids- en werkgebonden oorzaken. Met Fit2Work biedt BLENDERS een integrale aanpak aan om teams en organisaties te helpen het stressniveau omlaag te brengen en burnouts te voorkomen.

Ons lichaam is uitgerust met een aantal kwaliteiten om in acute stress-situaties gepast te reageren. De fight-or-flight reflex zit stevig ingebakken in ons ‘reptielenbrein’ en doet de nodige hormonen vrijkomen bij acute stress. Dat was hard nodig lang geleden toen we nog jagers waren. Vandaag leven we echter in een andere wereld: we worden veel minder blootgesteld aan acute stress, maar hebben in de plaats daarvan steeds meer last van chronische stress! En daar is ons lichaam niet op aangepast. Gevolg is dat ons lichaam langdurig hormonen vrijmaakt om de stress te weerstaan, zonder (langdurige) tussentijdse ontspanningsperiodes. Dit is niet vol te houden.

Via een op-maat aanpak met een aantal gerichte workshops gaan we met alle leden van een team op zoek naar externe en interne stressveroorzakers, en kijken we naar individuele stressreacties. Op basis daarvan gaan we samen op zoek naar oplossingen en mogelijkheden om zowel individueel als gezamenlijk het stressniveau omlaag te brengen.

Wil je meer info?

We komen graag met jou over onze mogelijkheden praten.
Contacteer Bea

Contactpersoon