Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding ATK NB 03 22

Wil jij je leiderschapskwaliteiten en softskills extra versterken?

Ben jij een leidinggevende en wil je je softskills extra versterken? Of ben jij die vertrouwenspersoon waar collega’s terecht kunnen wanneer ze het moeilijk hebben? Dan is onze opleiding ‘Krachtgericht verbinden’ iets voor jou. Soms worden mensen geconfronteerd met een bijna onontwarbaar kluwen van problemen op vlak van wonen, werk, gezondheid, gezin, justitie, etc. Zij hebben dan tal van redenen om af te haken of regelmatig afwezig te blijven. Ze zakken daardoor steeds dieper weg in het armoedeweb.

ArmenTeKort Kempen daagt je uit!

Tijdens vier gratis workshops maak je kennis met de wereld van mensen die leven in een kwetsbare situatie, de problemen waar zij mee te maken hebben en de hulpverlening die al dan niet voorhanden is. Maar bovenal ontdek je tijdens deze workshops hoe je connectie maakt met mensen die alle vertrouwen in zichzelf, in anderen én in de toekomst zijn kwijtgeraakt. In plaats van te focussen op problemen ontdek je hoe krachtig mensen vaak zijn en hoe je daarop kan verder bouwen. Kortom je ontwikkelt de skills om vanuit een krachtbril te kijken naar jezelf, collega’s, vrienden, familie en diegenen die jou nodig hebben.

Wil je je na deze vier sessies nog verder verdiepen in het thema? Dan bieden we je vrijblijvend de unieke uitdaging en kans om buddy te worden. Je wordt dan een compagnon de route voor iemand die in een kwetsbare situatie leeft en een supporter kan gebruiken. Jij oefent de opgedane kennis terwijl je buddy geniet van jouw gezelschap en leert op een andere manier naar zichzelf te kijken.

"Het is een unieke test voor goed leiderschap, wanneer je iemand in kansarmoede in zijn/haar eigen waarde brengt en in staat bent die persoon weer in zijn/haar kracht te zetten."
Peggy Van Casteren

Vier gratis workshops

  • Woensdag 11 september van 18u30 tot 21u00 - Sociale kaart Kempen
  • Woensdag 25 september van 18u30 tot 21u30 - De leefwereld van mensen die leven in een kwetsbare situatie
  • Zaterdag 28 september van 9u00 tot 12u00 - Onbevooroordeeld kijken
  • Zaterdag 28 september van 13u00 tot 16u00 - Vertrouwen opbouwen

Ben je benieuwd geworden? Schrijf dan snel in!

Wil je meer uitleg of inschrijven voor deze workshopreeks? Dat kan via een mailtje naar armentekort@blenders.be of bel naar Suzy Maes (0475 46 42 11).

De opleiding gaat door bij Blenders vzw - Steenweg op Tielen 70 - 2300 Turnhout.

Wil je meer weten over de buddywerking van ArmenTeKort? Schrijf je dan in voor een infosessie via www.armentekort.be/kempen.

Logos Blenders en Rotary