Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding We Are Streetwise bewerkt

We Are Streetwise: Samen sterk voor een betere toekomst voor jongeren

We kregen groen licht om ons projectvoorstel "We Are Streetwise" te realiseren! “We Are Streetwise” is een ambitieus en inspirerend initiatief dat erop gericht is om jongeren (15-24 jaar) en jongvolwassenen (24-30 jaar) in kwetsbare situaties te empoweren en hen een stralende toekomst te bieden! Het avontuur begint in september 2024 en loopt door tot augustus 2027. Drie jaar vol kansen, groei en verandering waarin we samen met onze partners baanbrekende stappen zullen zetten.

Doelstellingen

Onze missie is duidelijk en krachtig: jongeren en jongvolwassenen de steun geven die ze nodig hebben om hun dromen te realiseren en hun leven een positieve wending te geven. Onze belangrijkste doelen zijn:

  1. Empowerment: We helpen jongeren om zelfvertrouwen op te bouwen, veerkracht te vergroten en een sterke identiteit te ontwikkelen.
  2. Doelgerichtheid: We stimuleren jongeren om hun persoonlijke motivaties, talenten en aspiraties te ontdekken en te koesteren.
  3. Verbinding: We verbeteren hun sociale vaardigheden zodat ze effectiever kunnen samenwerken en interacteren met anderen.
  4. Zelfbeheersing: We ondersteunen hen in het ontwikkelen van zelfregulatie en het oplossen van conflicten.
  5. Gezondheid: We zorgen voor hun fysieke en mentale welzijn, de basis voor het verwezenlijken van hun dromen​.

Impact

Onze impact reikt verder dan individuen – we veranderen gemeenschappen.

Door het ondersteunen van jongeren die vaak aan de rand van de maatschappij staan, verminderen we jeugdcriminaliteit en bevorderen we re-integratie.

We geven hen de tools om hun talenten te ontdekken en hun dromen na te jagen, waardoor ze actieve en positieve leden van hun gemeenschap worden​.

Partners in het consortium

"We Are Streetwise" wordt mogelijk gemaakt door een krachtig consortium van partners die allemaal experts zijn in hun vakgebied:

Samen bundelen we onze krachten om een holistische en effectieve aanpak te bieden. We gaan verder dan het gewone en creëren een veilige en moedige ruimte waar jongeren zich echt kunnen ontwikkelen.

Waarom dit project?

Onze visie is simpel maar krachtig: "Iedereen heeft een droom en de mogelijkheid om deze waar te maken" en "Iedereen heeft talent en de capaciteit om dit te ontwikkelen."

Met deze overtuigingen als fundament willen we jongeren inspireren, motiveren en begeleiden naar een stralende toekomst.

More to come soon!

“We Are Streetwise” wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Erasmus+ via JINT vzw.

Momenteel steken we met het consortium de koppen bijeen om een vliegende start te maken met dit project dat onze harten reeds had gestolen nog vooraleer we wisten of we het effectief zouden kunnen realiseren.

Heel snel vind je meer info op de blenders website.

Hou alvast onze nieuwsbrief en de socials in het oog om geen updates te missen en snuister al eens op de websites van de partners om te verkennen wat voor een krachtig partnerschap hier vorm krijgt!