Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

OMC event 17 10 23 1

Succesvol innovatie-event bij OMC

Op 17 oktober jl. verzamelden een 90-tal genodigden op de Open Manufacturing Campus (OMC) in Turnhout rondom het thema "Circulariteit en innovatie in de maakindustrie". Het innovatie-event werd mee georganiseerd door Blenders, Sociaal-Circulaire Hub Kempen+, Agoria en Sirris.

De rondleiding op de campus toonde ons o.a. de indrukwekkende circulaire 3D print farm van Signify, de pasklare high-tech lijmoplossingen van Sadechaf en Absolem’s inspirerende werkomgeving, gecreëerd met gerecupereerde materialen door ResourceLab.

Daarna kregen we van diverse keynote speakers en experts inspiratie om zelf stappen te zetten in de circulaire economie.

Inge Neven (VITO) identificeerde zo enkele kritische succesfactoren ter implementatie van circulaire systeeminnovatie, en illustreerde dit met een mooie case die VITO recent samen met Atlas Copco realiseerde.

Thomas Vandenhaute (Sirris | Innovation forward) gaf ons 14 cruciale vragen mee om het remanufacturing potentieel voor je bedrijf in te schatten.

Geert Defieuw (Umicore) poneerde dat naast technologische en business kennis het eveneens van belang is je te verdiepen in het Europese wetgevende kader rondom grensoverschrijdend transport van materialen & producten.

Kris Broos (VITO) leerde ons hoe – samen met Absolem Engineers | Engineering – Industry 4.0 en DigitalTwins in afvalstroombehandeling te introduceren.

Verder ontdekten we hoe e-TROVA en Gebroeders Geens een tweede leven kunnen geven aan vrachtwagens (klein en groot) d.m.v. een slimme ombouw en hoe SCK CEN zijn expertise in recycling bij nucleaire ontmanteling omzet in nieuwe bouwconcepten.

Tot slot was er gelegenheid om te connecteren en om diverse organisaties te leren kennen die ons kunnen ondersteunen in de transitie naar duurzame productie- en businessmodellen. Een aangename afronding van een boeiende middag.

We kijken uit naar het volgende oktober-event op de Open Manufacturing Campus. Stay tuned!