Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding6 event ETAP 22 03 22

Sociaal-Circulair netwerkevent bij ETAP werd bijzonder gesmaakt

Een zeventigtal deelnemers vanuit de Sociaal-Circulaire Hub Kempen+ kregen een blik achter de schermen van succesvol circulair ondernemerschap bij verlichtingsproducent ETAP in Malle. Maatwerkbedrijf MIVAS uit Lier, dat volop stappen zet om zich te profileren als innovatiepartner in de circulaire economie, stond eveneens in de kijker. Ook VLAIO was aanwezig om enkele financiële steunmaatregelen toe te lichten.

ETAP

Deelnemers kregen van Dominiek Plancke, CEO van ETAP, een eerlijke getuigenis over de drijfveren achter het circulair ondernemerschap. Dit in de context om koolstofneutraliteit te bereiken zonder verdere uitputting van alle natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast kregen we ook inzichten om verschillende interne en externe obstakels op de route het hoofd te bieden. “Want de roadmap naar circulariteit raakt alle onderdelen van de organisatie. Van een andere manier om met bedrijfsrisico’s om te gaan over een andere manier van verkopen tot een andere manier van producten ontwikkelen”, aldus Dominiek Plancke.

MIVAS

Johan Kreydt, Operationeel & Commercieel Directeur bij MIVAS, en doctoraatsonderzoeker Esther Noëth vormden een dynamisch duo. In een begeesterde presentatie toonden zij hoe maatwerkbedrijf MIVAS de titel van ‘beschutte werkplaats’ steeds meer achter zich laat om een meer zichtbare positie op te nemen als innovatiepartner in de circulaire economie. Het volgende filmpje geeft een impressie van de omslag van MIVAS richting een circulaire economie.

De keynotes werden steeds gevolgd door interactieve panelgesprekken die interessante vraagstellingen en inzichten opleverden. Tot slot genoten tevreden deelnemers van de mogelijkheid om nog eens fysiek te kunnen netwerken bij een hapje en een drankje.

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van de Sociaal-Circulaire Hub Kempen+ via onze Linkedin-pagina!

Partners Sociaal Circulaire Hub Kempen
Combinatielogo ESF vlaio Vlaanderen Circulair