Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Foto Growin 4 0 Uit De Startblokken

Project GrowIn 4.0 komt tot een einde, maar BLENDERS blijft zich inzetten op het gebied van digitale transformatie

BLENDERS en OMC werkten de afgelopen 4 jaar nauw samen om maakbedrijven in de ruime regio stappen te laten zetten richting 'De fabriek van de toekomst'. Dat deden we in partnerschap met 12 andere organisaties over 5 landsgrenzen heen onder de projecttitel GrowIn 4.0; te interpreteren als ‘Groeien richting Industrie 4.0’.

Industrie 4.0 technieken

De kennisuitwisseling onder de projectpartners en de interacties met de maakbedrijven leidden gaandeweg tot de ontwikkeling van een toolset die als basis kan dienen voor verdere exploratie van zogenoemde 'Industrie 4.0 technieken'. Die toolset wordt integraal beschikbaar gesteld op de webpagina van het project, maar we belichten hier graag 3 tools/methodieken die doorheen de jaren hun relevantie hebben bewezen en waarmee een bedrijf op eigen houtje kan beginnen exploreren:

De publicaties, verwezenlijkingen en extra tools & methodieken van het GrowIn 4.0 project kan je hier raadplegen

Wil jouw (maak)bedrijf verdere stappen verkennen binnen het domein van digitale transformatie? Contacteer dan Herwin via herwin.daniels@blenders.be. Momenteel loopt het project Futures by Design rond het vergroten van de datamaturiteit bij kmo’s.

Een interessant Europees project dat de komende jaren de boodschap verder zal belichamen is ADMA TranS4MErs. Info: https://imr.ie/pages/adma-trans4mers/

Logo Grow In 4 0