Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Foto Ontbijt Digidak Rijkevorsel2 1

Ontbijten met digidak in Rijkevorsel

De tafel staat gedekt. De koffie en pistoletjes ruiken verleidelijk en stilaan sijpelen de mensen binnen. Digidak nodigde in Rijkevorsel op 10 oktober de verantwoordelijken van plaatselijke verenigingen uit om de organisatie voor te stellen.

LRV, het Davidsfonds, de handboogclub Sint-Sebastiaan, Sport 4 Fun, KVLV, … allen maken ze al gebruik van digitale tools om hun leden te informeren over hun activiteiten.

WhatsApp-groepjes, e-mail, websites, zorgen ervoor dat het contact met de leden vlotter verloopt, tenminste… als iedereen digitaal mee is in het verhaal.

De verzuchtingen zijn groot: niet iedereen beschikt over een smartphone of computer, niet iedereen beschikt over de competentie om de tools te gebruiken en niet iedereen wil de drempels overbruggen die er bestaan naar digitalisering toe.

Via de verenigingen kunnen we de inwoners van Rijkevorsel bereiken en hen het persoonlijk nut laten ontdekken van het gebruik van een computer of smartphone in het dagelijks leven.

Het enthousiasme bij de aanwezigen was groot. De vragen om initiaties te geven voor hun leden stroomden binnen. De formule om dit infomoment te koppelen aan een gezellig ontbijt, werd door iedereen meer dan gesmaakt en deze vorm willen we dan ook meer toepassen in andere gemeenten.

Foto Ontbijt Digidak Rijkevorsel1
Wil je meer info? Els helpt je graag verder
Logos Digidak Unigo3