Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Digigezond NB 1024

Leer je gezondheid digitaal opvolgen met Digigezond

Je doktersvoorschriften nakijken, een afspraak met het ziekenhuis opvolgen, laboresultaten of een scan opvragen, tips krijgen over vaccinaties of je terugbetalingen opvolgen. Al deze zaken werken net iets anders dan vroeger. De laatste jaren wordt de gezondheidszorg in België ook meer en meer digitaal. Ondertussen bestaan er tientallen apps en platformen waar je je gezondheid kan opvolgen. Digidak en het LiCaLab van Thomas More werkten met de steun van de Koning Boudewijnstichting twee lesbundels uit die je leren hoe je al deze apps kan gebruiken. De eerste lading digihelpers ontvingen al een train-the-trainer opleiding.

In 'Mijn online gezondheid' leer je je online medisch dossier raadplegen en hoe je medische gegevens veilig kan delen.

We geven je tips om correcte medische informatie op te zoeken en hoe je de gezondheidsplatforms zoals mijngezondheid.belgie.be kan gebruiken.

In 'Handige apps, mijn gezondheid' tonen we hoe je veilige apps kan vinden en installeren.

En we stellen een aantal interessante apps voor die je gratis kan installeren op je telefoon om je gezondheid beter mee op te volgen.

Beide boekjes en de bijhorende lesplannen en presentaties zijn gratis beschikbaar dankzij de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Download nu de twee bundels op www.digidakademie.digidak.be.

Logos Digidak Li Calab Koning Boudewijnstichting