Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Podcast Klara Segers aangepast1

Klara Segers bespreekt de kinderopvangzaak in onze nieuwste podcastaflevering - Een cruciale update in de wereld van kinderopvang

In de nieuwste aflevering van onze podcast 'Let’s Talk About Work', bespreken we met Klara Segers van de Vrouwenraad de recente veranderingen in de regelgeving rond de kinderopvang. Deze aanpassingen hebben belangrijke implicaties voor gezinnen in Vlaanderen, vooral die in kwetsbare situaties. De nieuwe regels, die sinds 1 april van kracht zijn, beperken de voorrang in kinderopvangplaatsen tot slechts 10% voor kwetsbare groepen, wat een significante vermindering is van de vroegere 20%. Dit heeft geleid tot brede bezorgdheid en een coalitie van 20 organisaties, waaronder de Vrouwenraad, heeft besloten deze zaak voor het Grondwettelijk Hof te brengen.

Luister naar onze diepgaande discussie

Wil je meer inzicht krijgen in deze kwestie? Luister naar ons gesprek met Klara Segers op jouw favoriete podcastplatform of direct via onze website: Luister hier naar aflevering 5. Klara deelt gedetailleerde informatie over de impact van de regelwijzigingen en de stappen die zij met de coalitie onderneemt om deze aan te vechten.

Doe mee met de coalitie

De kinderopvangzaak is een belangrijk thema dat iedereen aangaat. De coalitie staat open voor nieuwe organisaties die zich bij deze zaak willen aansluiten. Tot 6 mei is er nog de mogelijkheid om deel te nemen aan onze coalitie en samen een verschil te maken. Organisaties die interesse hebben om mee te werken aan deze belangrijke zaak, kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via deze website: www.kinderopvangzaak.be.

Blijf geïnformeerd en betrokken

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en deel jouw steun en gedachten over deze belangrijke kwestie. Je kunt ons vinden op LinkedIn en op Instagram. Jouw engagement is cruciaal voor het aanpakken van deze uitdagingen en het ondersteunen van de betrokken gezinnen.

Heeft deze kwestie jou geraakt of wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op via info@blenders.be. Jouw input en betrokkenheid zijn waardevol en kunnen bijdragen aan de richting van onze toekomstige discussies en acties. Laten we samen werken aan een rechtvaardiger kinderopvangsysteem.

Blenders vzw zet zich in voor belangrijke sociale kwesties en streeft naar een inclusievere samenleving. Wij waarderen jouw steun en betrokkenheid bij onze projecten en discussies.