Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Logo Link Bewerkt

Kick-off lokaal partnerschap LINK

Wat een start! Op 5 maart werd het lokaal partnerschap LINK voorgesteld aan verschillende lokale besturen van de gemeenten Brecht, Essen, Kalmthout, Ranst, Schelle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel. Een belangrijke stap richting een meer inclusieve samenleving in de gemeenten. Vanuit Europa WSE zijn nieuwe middelen vrijgemaakt voor sociale inclusie via lokale partnerschappen, en dit heeft geleid tot de oprichting van het lokale partnerschap LINK, waar Blenders deel van uitmaakt.

Het partnerschap LINK is een initiatief van Welzijnsvereniging KINA p.v., in samenwerking met Blenders, BethaniĆ« GGZ EmmaĆ¼s, Arktos, Emino en VDAB. Door het bundelen van uiteenlopende expertises streven we naar inclusie door middel van individuele begeleiding en maatwerkondersteuning. Een veelbelovend initiatief dat gericht is op het ondersteunen van kwetsbare individuen met multiproblematieken.

Het participatietraject vormt de kern van LINK's aanpak. Door alle levensdomeinen in kaart te brengen, wordt op maat en naar de behoeften van de deelnemer gekeken waar individuele ondersteuning nodig is. Stap voor stap wordt getracht binnen de mogelijkheden van de deelnemers verdere stappen te zetten, van het opbouwen van sociale contacten tot het vinden van betaalde arbeid. Dit gebeurt via een outreachende en aanklampende werking, waarbij deelnemers samen met begeleiders op pad gaan.

Het partnerschap LINK is enkel van toepassing voor inwoners van de gemeenten Brecht, Essen, Kalmthout, Ranst, Schelle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel. Het richt zich tot niet-beroepsactieven en werkzoekenden met een complexe problematiek.

LINK in de pers

Benieuwd naar het artikel dat in Gazet van Antwerpen verscheen n.a.v. onze kick-off?
Klik hier