Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Foto JD2021 2

Jong Digidak 2021

Ook de medewerkers van Jong Digidak staan te popelen om het nieuwe jaar te beginnen. Naast de vaste workshops in bibliotheken, vrijetijdsinitiatieven, lagere scholen enz. kunnen we ook dit jaar weer rekenen op de steun vanuit het Digital Belgium Skills fund.

Hierdoor gaan we aan de slag met de Kempense jongeren uit het buitengewoon secundair onderwijs. Het sterken van de jongeren in mediawijsheid en digitale weerbaarheid staat centraal, maar ook technische digitale vaardigheden staan op het programma. We zetten niet alleen in op het aanleren van basic skills maar zullen ook trajecten in advanced skills opzetten.

Daarnaast wordt het contactloos digipunt een vaste waarde binnen het project. Zo kunnen jongeren ook na de workshops zelf aan de slag om op hun eigen tempo de aangeleerde vaardigheden verder te oefenen. Op deze manier brengen we jongeren met verschillende interesses vanuit verschillende scholen samen om van elkaar te leren.

Werkt jouw organisatie of school met jongeren met een fysieke of mentale beperking, leer-of ontwikkelingsmoeilijkheden? Stuur dan zeker een mail naar jongdigidak@blenders.be.

Logos Jong Digidak