Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Foto Doe Doos nieuwsbrief XL2

DoeDoos nieuwtjes!

Graag nemen we jullie weer mee in de avonturen van DoeDoos. Naar aanleiding van de dag van de wetenschappen ontwikkelden we samen met Technopolis onze nieuwste DoeDoos 'Zoem'. Onze DoeDoos 'Op Drift' ontpopt zich tot een driftige stageplaats voor leerlingen van Sint Maria Geel. In het vormingstraject 'DoeDoos Masters' worden begeleiders buitenschoolse kinderopvang (ism Mentes) opnieuw materiaalonderzoekers.

Zzzzzoemen maar!

Naar aanleiding van de dag van de wetenschappen ontwikkelden we samen met Technopolis onze nieuwste DoeDoos Zoem. Met deze DoeDoos kruip je in de wereld van insecten.

De afgelopen weken hadden we onze pootjes … excuseer handen vol!
Want deze DoeDoos zoemde, kroop, vloog, fladderde en kronkelde de wereld in richting enthousiaste artiestjes!

Ook met DoeDoos Zoem XL laten we de komende weken heel wat scholen Zzzzzoemen.
Of het nu in de klas, in de opvang of op het speelplein is, kinderen tonen zich als geboren onderzoekers! We wensen hen veel speelplezier toe!

Foto Doe Doos nieuwsbrief beest

Bij DoeDoos denken we graag mee uit de Doos!

Scholen krijgen het steeds moeilijker om geschikte stageplaatsen en werkplekken voor hun leerlingen te vinden. Als gevolg van corona is dit probleem nog groter geworden. Leerlingen dreigen niet te kunnen afstuderen als zij geen stageplek vinden.

Dit vraagt om creatieve oplossingen!
Zo bundelen we onze krachten met Sint Maria Geel.
Een leerling kan in de eigen school aan de slag om DoeDoos-speelpakketten te maken en te vermarkten. Zo is DoeDoos "Op Drift" niet enkel een driftig avontuur voor onze DoeDozenaartjes maar ook een driftige stageplaats voor Selin! Een super gemotiveerde leerling.

Heb je zelf een bedrijf of ben je bezig met leuke projecten? Denk mee "uit de doos" en wie weet wat kunnen de leerlingen van Sint Maria Geel voor jou betekenen!
Contactpersoon: tinny.noyens@kogeka.be

Foto Doe Doos nieuwsbrief st m

DoeDoos Masters een initiatief in samenwerking met het ondersteuningsnetwerk voor kinderopvang Mentes

In dit vormingstraject worden begeleiders buitenschoolse kinderopvang opnieuw materiaalonderzoekers. We trekken een DoeDoos vol losse materialen open, laten onze verbeelding spelen en experimenteren en creëren erop los. De focus ligt niet op het resultaat. Dat ontstaat gaandeweg en is altijd weer verrassend en uniek.

We nemen hen mee achter de schermen van DoeDoos en delen onze inzichten, tips & trics. Doorheen het traject krijgen ze handvaten om creatief en procesgericht aan de slag te gaan met losse materialen. Ze gaan naar huis met een zelfbedachte DoeDoos en met een hele andere kijk op spelen!

Foto Doe Doos mentes

Meer weten over DoeDoos?

Volg ons dan zeker op sociale media en via de website. Ook dit jaar breiden we het gamma uit met inspirerende DoeDozen.
Klik hier
Logos Technopolis Sint Maria Geel Mentes