Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Foto Hop Up 1

Hop Up zet Playgrounds in om te helpen bij noodopvang van kinderen

Ruimte maken voor vrij spel van kinderen, ook en vooral tijdens de opvang op school. De Hop Up Playgrounds werden speciaal met dat doel ontwikkeld. Nu COVID-19 het land lam legt, worden ze gratis ingezet op twee Turnhoutse basisscholen.

De noodopvang is nu van vitaal belang. Ouders die werkzaam zijn in cruciale sectoren moeten er met hun kroost terecht kunnen zodat zij zich kunnen inspannen om de samenleving draaiende te houden. Ook kinderen met een kwetsbare thuissituatie voor wie de opvang thuis geen veilige optie is, kunnen terecht in de noodopvang op school.

Hop Up, de jonge Turnhoutse start-up die groeide uit Blenders, nam begin deze week het initiatief om de noodopvang in de Turnhoutse basisscholen te ondersteunen. Met de verstrengde Corona-maatregelen stonden twee Hop Up Playgrounds werkloos op stal, terwijl ze net ontwikkeld zijn om kinderen betere speelkansen te bieden tijdens hun opvang op school.

Door ze in te zetten tijdens de noodopvang op school komen ze helemaal tot hun recht. En dat mogen de kinderen en hun begeleiders op Basisschool De Smiskens en Freinetschool De Regenboog in Turnhout aan den lijve ondervinden. Nu de lessen zijn opgeschort is er alle ruimte om zelfontdekkend te spelen, onderzoeken en creëren met de materialen van Hop Up. “Bouwen we een teletijdmachine of een onderzeeër?” Aan verbeelding en creativiteit hebben deze kinderen alvast geen gebrek!

Meer info over Hop Up vind je hier

Ben je geïnteresseerd of heb je specifieke vragen?

Eva helpt je graag verder!
Klik hier