Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding FBD NB 02 22 01

Hoe waarde creëren met data?

Via het Futures by Design-project willen Blenders vzw en Open Manufacturing Campus vzw (OMC) Kempische kmo’s op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de voordelen van datagedreven werken en hen bijstaan om stapsgewijs op een betere manier van data gebruik te maken. Jan Van Laer (Blenders) en Jan Michiels (OMC) komen het team versterken om zo nog meer kmo’s te bereiken en begeleiden.

Wat is datagedreven ondernemen?

Onze projectcollega Maaike Blok vanuit onze projectpartner JADS (Universiteit Jheronimus Acadamy of Data Science) legt dit mooi uit in onderstaande video.

Datagedreven Werken - YouTube

Hoe gaan we te werk?

Blenders en OMC hebben gekozen voor een vereenvoudigde projectaanpak om snel de prioriteiten en quick-wins van mogelijke dataprojecten voor jouw kmo te bepalen. De begeleiding door Blenders en OMC is in het kader van een Europees project en daardoor gratis voor deelnemende bedrijven.

Wat doen Blenders en OMC?

  1. Een intakegesprek (1,5 uur) en een rondleiding op de werkvloer (0,5 uur). We komen hiervoor bij jou langs en op basis hiervan definiëren we samen een of meerdere laagdrempelige dataprojectvoorstellen.
  2. We bezorgen de kmo een aantal mogelijke tools om mee aan het werk te gaan.
  3. Een digitale opvolgingsvergadering (1 uur) na een 2-tal weken om te zien waar de kmo staat met het project.
  4. Een finale meeting (1 uur) op het einde van het project om te bespreken hoe het gelopen is en wat we eruit kunnen leren naar de toekomst.

Tussen de verschillende stappen kan je ons steeds contacteren als je vastzit of om even te sparren over eventuele projectgerelateerde ideeën.

Wat doet de kmo?

  1. Invullen van de data-maturiteitsscan voor het intakegesprek. (10-tal minuten)
  2. Open en geëngageerde discussie tijdens de verschillende gesprekken met Blenders en OMC.
  3. Aan de slag gaan met de projectvoorstellen en de aangereikte tools. Voor de initiële laagdrempelige projecten kan de kmo dit hopelijk zelfstandig. Voor iets complexere projectvoorstellen moeten mogelijk data-experts onder de arm genomen worden. Indien nodig kunnen Blenders en OMC mogelijke contacten aanbrengen. Eventuele kosten hiervoor zijn door de kmo te dragen.
  4. Blenders en OMC op de hoogte houden van het projectverloop en delen van de geleerde lessen.

Totale doorlooptijd?

Dit zal afhangen van de complexiteit van de projectvoorstellen, maar voor de laagdrempelige projecten (analyse kwaliteit beschikbare data, opkuisen van de data, …) schatten we een 6 tot 8-tal weken.

Wil jij samen met ons uitzoeken hoe jij ook meer datagedreven kan werken met je organisatie?

Meld je dan aan bij Futures by Design via deze link: Meld je aan - Futures by Design

Of vul onmiddellijk de data-maturiteitsscan in: http://futuresbydesign.sqans.nl/surveys/3/d/5

Je kan ons natuurlijk ook rechtstreeks contacteren via een mailtje:

Interreg FBD combined RGB