Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

OMC event FBD 18 10 22

Futures By Design (FBD) - Data-gedreven ondernemen: onze internationale conferenties - wat hebben we gedaan en geleerd?

Via het Futures By Design-project willen Blenders vzw en Open Manufacturing Campus vzw (OMC) Kempische kmo’s op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de voordelen van data-gedreven werken en hen bijstaan om stapsgewijs op een betere manier van data gebruik te maken in hun organisatie (van data naar inzicht naar handelen).

We zijn nu aangekomen in de eindfase van het FBD-project, onze begeleidingstrajecten zijn nu voorlopig stopgezet en we focussen nu op de communicatie rond wat we in het project gedaan en geleerd hebben. We zijn ook volop verder aan het werken aan de verduurzaming van het project om te zien hoe we ook in de toekomst kmo’s verder kunnen begeleiden om meer data-gedreven te gaan ondernemen, dus je kan ons nog steeds contacteren voor eventuele begeleiding na afloop van het project.

Op 18 oktober hadden we de internationale FBD-conferentie “Become data-driven, boost your business” als onderdeel van het “Innovate” event op de Open Manufacturing Campus in Turnhout. Het was mooi om te zien en horen hoe beide thema’s (data-gedreven ondernemen en innovatie in de maakindustrie) zo mooi op elkaar aansluiten.

De voorbije weken hebben we via ons LinkedIn kanaal ook heel wat papers verspreid die verzameld zijn als onderdeel van de Horizon Scanning (waarbij we trachten om ontwikkelingen op gebied van data-gedreven ondernemen in kaart te brengen en te zien wat de betekenis voor kmo’s kan zijn). Heb je deze gemist? Geen nood, deze papers vind je sowieso terug op: Horizon Scanning - Futures By Design. Ofwel hieronder de rechtstreekse links naar de posts.

Wil jij nog samen met ons uitzoeken hoe jij ook meer data-gedreven kan werken met je organisatie?

Dan kan je ons rechtstreeks contacteren via een mailtje:

Interreg FBD combined RGB1