Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding FBD NB 07 22

Futures By Design (FBD) - Data-gedreven ondernemen: laatste projectfase

Via het Futures By Design project willen Blenders vzw en Open Manufacturing Campus vzw (OMC) Kempische kmo’s op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de voordelen van data-gedreven werken en hen bijstaan om stapsgewijs op een betere manier van data gebruik te maken in hun organisatie (van data naar inzicht naar handelen).

Disseminatie en voorbereiding vervolg na afloop project

Eind juni (20-22) zijn we samengekomen in Varberg (Zweden) met onze partners (uit Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden) in dit Interreg North Sea Region project dat gefinancierd wordt door de Europese Unie. Het was een goed moment om samen te komen omdat we nu de laatste fase van het project ingaan.

De laatste maanden zijn we druk bezig geweest met onze FBD-begeleidingstrajecten waarvan we de laatste nu aan het afronden zijn. We waren dan ook blij om een aantal van onze FBD-cases te kunnen voorstellen aan onze partners en ook te leren van de cases die zij presenteerden. Want hoewel we hetzelfde doel en gezamenlijke tools hebben, heeft elke partner toch zijn eigen specifieke klemtonen en variaties van aanpak. Het was mooi om de diversiteit aan dataprojecten te zien en vooral wat de impact op de deelnemende organisaties was.

In de projectfase die er nu aankomt gaat onze focus verschuiven naar het samenbrengen van wat we uit dit project kunnen leren en hierover ook uitgebreid verder communiceren. We zullen dan ook meer de aandacht vestigen op de papers die verzameld zijn als onderdeel van de horizon scanning (waarbij we trachten om ontwikkelingen op gebied van data-gedreven ondernemen in kaart te brengen en te zien wat de betekenis voor kmo’s kan zijn). Nu al geïnteresseerd? Ga dan zeker al even kijken op deze link: Horizon Scanning - Futures By Design.

Daarnaast zijn we met de partners ook aan het uitwerken hoe we deze dienstverlening ook na afloop van het FBD-project verder kunnen aanbieden zodat we blijvend kmo’s kunnen ondersteunen om meer data-gedreven te werken.

Noteer zeker al 18 oktober in je agenda voor het Vlaamse FBD-slotevent op de Open Manufacturing Campus waar de projectresultaten gepresenteerd zullen worden. Dit zal gecombineerd worden met een uitgebreider event rond innovatie in de Kempen. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Wil jij nog samen met ons uitzoeken hoe jij ook meer data-gedreven kan werken met je organisatie?

Meld je dan aan bij Futures By Design via deze link: Meld je aan - Futures By Design

Of vul onmiddellijk de data-maturiteitsscan in.

Je kan ons natuurlijk ook rechtstreeks contacteren via een mailtje:

Interreg FBD combined RGB1