Ook jongeren en personen met hogere inkomens kunnen betrokken partij zijn. In een tijd waarin ‘alles digitaal’ de leuze is, hebben deze verschillen een negatieve impact op de toegang tot essentiële diensten (banken, werk, gezondheid, administratie...) en dus ook op de maatschappelijke integratie van de meest kwetsbare mensen. De coronacrisis heeft deze tendens nog versterkt. (ZOOM: barometer digitale inclusie 2020)
Als structurele e-inclusiewerking bouwt Digidak op jarenlange expertise. In meer dan 15 steden en gemeenten over gans Vlaanderen biedt Digidak duurzame versterking in nauwe samenwerking met de lokale besturen en partners. Daarbuiten zetten we flexibel in op train the trainer sessies, workshops, vormingen op maat.
Het regeerakkoord zet sterk in op ‘digital by default’ en Digidak juicht toe dat aandacht voor e-inclusie een belangrijk onderdeel is van het Vlaams Relanceplan. Installatie van een contactloos digipunt, opstellen van een draaiboek ‘digitale communicatie met mijn stad tijdens coronamaatregelen’, uitrol van een geïntegreerde ict-uitleendienst, klaverbladfinanciering e-inclusie, mediawijs scholenbeleid, ... we zijn er (meer dan ooit) klaar voor!