Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding Digidak lokale overheden

Digidak, ontzorging van lokale overheden in de lopende oproepen

Sinds vele jaren is Digidak sterk in kwaliteitsvolle acties op het e-inclusieterrein en dit vaak aangestuurd vanuit gemeenten. De afgelopen maanden ondersteunde Digidak de gemeenten niet alleen bij de uitrol en organisatie van Digidak-werkingen, maar ook in de eerste stappen naar een volwaardig e-inclusiebeleid, wat de basis moet zijn van de projecten en acties op het terrein.

“Iedereen Digitaal” biedt kansen voor sterker lokaal e-inclusiebeleid!

De oproep “Iedereen Digitaal” van minister Somers vraagt, buiten innovatieve acties, meer aandacht voor e-inclusiebeleid en toegankelijke dienstverlening op lokaal niveau. In een samenwerkingsverband van minimaal 50.000 inwoners kunnen gemeenten hiervoor een dossier indienen tegen 29 oktober. Om gemeenten ook in dossiers te ontzorgen, schreef Digidak de basisprincipes van de opbouw van een e-inclusiebeleid uit in een format door de lokale overheden te gebruiken bij de indiening. Interesse? De format is nog steeds – als een gratis dienstverlening – aan te vragen bij Digidak.

“Digibanken” biedt kansen voor meer acties en projecten op het terrein!

Minister Crevits plaatste eind juli de oproep “Digibanken” in de markt. De nadruk ligt hierbij op de opbouw van een partnerschap tussen gemeenten, lokaal middenveld, sociale economie, de regie werk en sociale economie, experten als Digidak en LIGO en VDAB, …

De acties op het terrein dienen om de toegang tot digitale tools te vergroten via een uitleendienst, de kennis en vaardigheden in inlooppunten te vergroten en de aandacht te trekken op de essentiële (digitale) dienstverlening van overheden. Ook in deze oproep is Digidak klaar om maximaal expertise te delen en kijkt uit naar langdurige samenwerkingen!

Wil je meer weten over het maatwerk dat Digidak jou kan bieden als lokale overheid of organisatie?

Contacteer dan Kirsten Dewaelheyns, coördinator Digidak/E-inclusie.
Logo digidak1