Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Bel Ukra 1

Digidak ondersteunt BelUkra met digitale schoolborden!

Vladlena, bezielster van dit Belgisch-Oekraïense project en vrijwilligster bij Digidak, heeft samen met een ploeg Oekraïense leerkrachten een school opgericht in Antwerpen waar Oekraïense jongeren de kans krijgen om hun Oekraïens diploma te halen, alsook om hen voor te bereiden op studies in onze hogescholen en universiteiten. Om hen extra te ondersteunen leende Digidak hen een digitaal bord uit dat we via donatie ontvingen van Prowise, een bedrijf dat digitale borden maakt en verkoopt aan scholen. Met 1 bord is de school uiteraard al goed geholpen maar toch mikken we hoger. We willen hen graag ondersteunen om zelf 4 eigen borden aan te schaffen zodat ze hun +/-100 leerlingen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen tijdens hun studies.
Wil jij ook helpen? Klik hier en doneer

Het primaire doel van dit initiatief is om kinderen in staat te stellen een schooldiploma te halen uit hun thuisland, dit te laten erkennen door NARIC-Vlaanderen en uiteindelijk via verschillende programma's hoger onderwijs te volgen. De integratie van Oekraïense tieners in het Belgische onderwijssysteem is gericht op het vergroten van hun kansen op succes, het voltooien van hun opleiding en het bieden van een traject naar hoger onderwijs.

De missie van het project omvat volgende doelen

  1. Oekraïense tieners aanmoedigen om kwaliteitsvol onderwijs te omarmen
  2. Helpen om te integreren in een nieuwe omgeving
  3. Begeleiden bij toelatingsexamens voor instellingen voor hoger onderwijs
Bel Ukra 2bis

BelUkra biedt een lijst met schoollessen (volgens het schoolcurriculum), lessen Nederlands en Engels, psychologische ondersteuningssessies, inburgeringslessen over het Belgische leven en cursussen die speciaal zijn ontworpen om hun professionele talenten te identificeren.

Om de leerervaring voor de studenten te verbeteren, is er een cruciale behoefte aan interactieve schermborden in de klaslokalen. Deze schermborden bieden een breed scala aan visualisatietools zoals kaarten, tabellen, diagrammen, grafieken en foto's, waarmee informatie effectief aan de leerlingen kan gepresenteerd worden.

Momenteel zijn er vier schermborden nodig voor de hele school. Prowise is partner hierin.

Om dit te realiseren is een inzamelingsactie gestart op het crowdfundingplatform Steunactie.be. Bedoeling is geld in te zamelen om te voorzien in de leerbehoeften van meer dan 100 schoolkinderen (22.000 euro):

  • 4 interactieve digitale schermen twv 5.000 euro per scherm, dus 20.000 euro in totaal, met dank aan Powerwise voor de aankoop
  • Digitale programma’s voor computers, geschonken door Digital for Youth, twv 2.000 euro

Wil jij dit warme initiatief ook steunen en de kinderen zo een nieuwe toekomst geven?

Neem dan deel door te doneren of door dit bericht te delen met je netwerk.
Klik hier