Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Eva Gilis Koning Babbelbus7

Collega Eva op audiëntie bij de koning

Als één van de tien genomineerden van BE Heroes werd collega Eva Gilis uitgenodigd in het paleis. Eva is naast Stuyfplekhouder in de Turnhoutse Parkwijk ook actief binnen SAMEN PLANNEN vzw en vervoert met de BABBELBUS warmte en verbinding doorheen de hele Kempen.

Eva werd genomineerd door Vera en haar gezin, met wie ze vanuit SAMEN PLANNEN vzw al een hele weg heeft afgelegd.

"Het voelt een beetje oncomfortabel om zelf in de schijnwerpers te staan", zegt Eva. "Het is namelijk mijn job om te laten zien dat we allemaal helden zijn, dat we allemaal iets te betekenen en te bieden hebben. "

En dan stond ze zelf plots in de spotlight. Op 21 juli mocht ze samen met Vera het nationaal defilé bijwonen vanop de eerste rij in de koninklijke tribune en nadien mochten ze hun verhaal persoonlijk aan de koning gaan vertellen. "Wat een eer. Deze erkenning doet heel veel deugd, want het is niet altijd even makkelijk om als kleine, niet gesubsidieerde vzw onze weg te vinden."

De koning en ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden waren oprecht geïnteresseerd en namen uitgebreid de tijd om te luisteren. Eva deelt letterlijk een portie geluk uit aan elke bezoeker van de BABBELBUS en bezorgde de koning ook een gelukspopje. "Ik nodigde hem uit om eens langs te komen wanneer we op pad zijn met de bus, dat zou helemaal de kers op de taart zijn!".

Meer info over BE Heroes vind je hier.

Bekijk zeker ook de reportage van RTV over het koninklijk bezoek