Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding2 Armen Te Kort3

ArmenTeKort Kempen daagt je uit

Werk jij met kwetsbare doelgroepen? Ben jij een leidinggevende en wil je je softskills extra versterken? Begeleid je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Dan zijn de thema’s armoede en kwetsbaarheid jou niet onbekend. Soms worden mensen geconfronteerd met een bijna onontwarbaar kluwen van problemen op vlak van wonen, werk, gezondheid, gezin, justitie, etc. Zij hebben dan tal van redenen om af te haken of regelmatig afwezig te blijven. Ze zakken daardoor steeds dieper weg in het armoedeweb. ArmenTeKort Kempen daagt je uit om hier verandering in te brengen!

Tijdens 6 gratis workshops maak je kennis met de wereld van mensen in armoede, de kwetsuren waar zij mee te maken hebben en de hulpverlening die al dan niet voorhanden is. Maar bovenal ontdek je tijdens deze workshops hoe je connectie maakt met mensen die alle vertrouwen in zichzelf, in anderen én in de toekomst zijn kwijtgeraakt. In plaats van te focussen op problemen ontdek je hoe krachtig mensen in armoede vaak zijn en hoe je daarop kan verder bouwen. Kortom je ontwikkelt de skills om vanuit een krachtbril te kijken naar diegenen die jou nodig hebben, maar tegelijk naar collega’s, vrienden, familie en jezelf.

Wil je je na deze 6 sessies nog verder verdiepen in het thema? Dan bieden we je vrijblijvend de unieke kans om buddy te worden. Je wordt dan een compagnon de route voor iemand die in een kwetsbare situatie leeft en een supporter kan gebruiken. Jij oefent de opgedane kennis terwijl je buddy geniet van jouw gezelschap en leert op een andere manier naar zichzelf te kijken.

Benieuwd geworden? Schrijf je dan snel in voor deze opleiding die plaatsvindt bij Blenders in Turnhout! Dat kan door een mailtje te sturen naar ilse.vangorp@blenders.be.

Workshopdata zijn:

  • Maandag 8 november van 18u30 tot 21u00
  • Woensdag 10 november van 18u30 tot 21u00
  • Woensdag 17 november van 18u30 tot 21u00
  • Woensdag 24 november van 18u30 tot 21u00
  • Woensdag 1 december van 18u30 tot 21u00
  • Woensdag 8 december van 18u30 tot 21u00
RURANT logo banner leader 2020 ATK