Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Observatiedag binnen Blenders

“Amai zoveel innovatie” - Indruk van een observatiedag binnen Blenders

Op school vullen we onze rugzak met vaardigheden die ons helpen navigeren in een toekomst vol mogelijkheden. We leren denken, reflecteren, standhouden en onszelf continu verbeteren. Bij Blenders geloven we sterk in een gezonde mix van les, ervaring buiten de schoolmuren, op ontdekking gaan, zaken uitpluizen en zelf vorm geven aan je eigen pad – ook al ben jij misschien de eerste die zo’n pad baant. Immers, idealiter levert het onderwijs geen mensen af die inpassen in de bestaande arbeidsmarkt – eerder stromen er mensen uit die vorm gaan geven aan de arbeidsmarkt van de toekomst: door het systeem op te schudden, door zaken in vraag te stellen, door vaardigheden in te zetten in rollen en functies die (nog) niet bestaan.

Op 6 december stond onze dag in het teken van ondernemerschap, creativiteit en ‘over het muurtje kijken’: in het kader van Apollo 8 kregen we gedurende 1 dag een student politieke wetenschappen van de UGent over de vloer die een observatiedag hield.

Jakob deed het wekelijkse muurmoment mee, maakte kennis met Hop Up, deed een intakegesprek mee voor Switching Talent, volgde een weekly en monthly meeting binnen het project One Of Us, maakte een selectie uit boeken om mee te nemen naar het Makani Festival én participeerde aan de workshop ‘A mental plan for your business model’.

Met kritische vragen, scherpe observaties én een boeiende leestip (Atomic Habits van James Clear) wist Jakob reeds gedurende 1 dag indruk te maken op het ganse team!

“Amai zoveel innovatie!” hoorden we op een bepaald moment. En onze dag was weer goed! Want ja er heerst hier altijd een creatieve chaos maar we weten waarom we het doen en we blijven ons inzetten voor een wereld waarin creatief denken, innovatie en ondernemerschap de drijvende kracht zijn achter inclusie, duurzaamheid en reflectie.

Ben je student en kom je graag een dagje meevolgen bij ons op de werkvloer? Zoek je een stageplaats? Kom zeker eens kennismaken, we hebben je er graag bij!