Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

INNOVATIES

Story of my life

Story of My Life - Digital storytelling inzetten voor ontmoeting en integratie

Heb je ooit al eens te maken gekregen met een vooroordeel over iemand? Heb je ooit al eens beseft dat dit onterecht bleek, nadat je de persoon leerde kennen? Met dit herkenbaar gevoel willen Digidak en Link in de Kabel aan de slag gaan. Het is de rode draad in dit project, dat zal werken rond ontmoeting en vooroordelen wil ontkrachten.

Over Story of My Life

Story of My Life komt tot stand mede dankzij de steun van het Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).


Story of My Life wil jongeren, voornamelijk anderstalige nieuwkomers, een stem geven zodat ze zichzelf kunnen voorstellen en iedereen elkaar kan leren kennen. Link in de Kabel en Digidak bundelen hierin hun krachten en begeleiden jongeren doorheen verschillende creatieve workshops. Jongeren worden bijgestaan om hun sociale en digitale kennis in te zetten en te versterken terwijl ze samen werken aan verhalen die digitaal in beeld gebracht worden. De thema's waarrond gewerkt wordt, worden door de jongeren zelf aangebracht.

Doorheen het project worden verschillende toonmomenten georganiseerd waarin de verhalen te bezichtigen zijn voor het grote publiek. De makers zelf worden talrijk uitgenodigd om met bezoekers in gesprek te gaan over hun creaties.

Er zal ook een roadshow georganiseerd worden. Beide organisaties gaan langs bij verschillende scholen en organisaties om positieve boodschappen te verspreiden: Leer elkaar kennen!

In 2018-2019 liepen er al verschillende trajecten in Leuven, Turnhout, Geel, Balen en Brussel.

Volg Story of My Life op Facebook en Instagram.

Meer info over Story of My Life vind je ook op hun website

Story of My Life komt naar jou!!!!

Wil je graag in je eigen organisatie of school een traject digital storytelling starten? Wil je graag een tentoonstelling houden? Of wil je dat we eens komen praten over integratie en diversiteit met jouw leerlingen of collega’s?
Neem dan snel contact op met Kelly
Amif Banner

Contactpersoon