Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

INNOVATIES

Foto Fit4Care

Fit4Care: stress en burnout voorkomen!

Het project Fit4Care richt zich op het verlagen van het ziekteverzuim in de zorg- en gezondheidssector, door via een U-proces op zoek te gaan naar dieperliggende systemische oorzaken en mogelijke oplossingen.

Meer info over Fit4Care

Met zoveel mogelijk betrokkenen uit het zorg- en gezondheidssysteem doorliepen we een co-creatietraject, op basis van Theory U (Prof. Otto Scharmer, MIT, Boston USA). We gingen op zoek naar dieperliggende oorzaken van stress, ziekteverzuim en burn-out. Bedoeling was om van bestaande denkpatronen en systemen los te komen, en een brede holistische kijk te hanteren. Er was tijd en ruimte om te reflecteren en te verbinden. Dit leverde nieuwe inzichten, die inspiratie gaven om innovatie ve oplossingen te bedenken, dwars door disciplines en sectoren heen. Vanuit een ‘diep observeren’ en een ‘aanwezig zijn in het nu en verbinden met wat zich aandient’ werd met ‘snel experimenteren’ gewerkt aan transformationele verandering.

Op basis van dit exploratietraject bieden we vandaag een begeleidingstraject aan voor teams in ziekenhuizen, zorginstellingen en andere organisaties, ter preventie van stress en burnout.

Contacteer ons voor meer info!

Combinatielogo Esf 0 1

Contactpersoon