Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

INNOVATIES

CIBIP uit Canva4

CIBIP

Looptijd: 01/09/2022 tot 29/02/2024
Naast de Sociaal-Circulaire Hub Kempen+ gaat Blenders op circulair vlak internationaal met het Interreg North Sea project CIBIP. CIBIP staat voor Circular Business Innovation Program, een programma waarmee we kmo’s willen klaarstomen voor de circulaire transitie.

Over CIBIP

Kmo’s die niet achterop willen hinken, zijn genoodzaakt hun bedrijfsmodellen radicaal te veranderen om zich aan te passen aan een snel veranderende wereld en markt. De meeste ondernemingen kennen het belang van duurzaam ondernemen en circulaire economie al wel, maar missen de kennis en tools om de transitie in de praktijk te maken. Ze hebben nood aan ondersteuning om te veranderen, en daar wil CIBIP bij helpen.

In dit project ontwikkelen we een transnationaal Circulair Business Innovatieprogramma voor kmo’s. Het innovatieprogramma geeft bedrijven concrete handvaten in business modelling, een dieper inzicht in circulariteit en duurzame bedrijfsmodellen, evenals meer leiderschapsvaardigheden in tijden van verandering.

Het programma loopt in twee rondes (beide in de loop van 2023).

Vlaamse ondernemingen die willen inzetten op circulariteit en innovatie mogen ons zeker al contacteren. Mis deze kans niet!

Neem een kijkje op de CIBIP website

Eerste traject

Dit traject liep van 22 maart tot 31 mei 2023.

Tweede traject

Dit traject liep van 4 oktober tot 15 november 2023.

Partners

CIBIP is een samenwerkingsverband van promotor Drivhuset Göteborg, het Zweedse Ekocentrum, Startup Migrants uit Noorwegen, de Franse Universiteit IMT Nord Europe, het Deense Tønder ErhvervsRåd en uit Vlaanderen: UCLL en Blenders.

Logo Interreg North Sea Region1

Contactpersonen