Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Foto Natuur En Bedrijven

Een groene werkomgeving als win-win voor natuur en economie

Blenders zoekt samen met jouw bedrijf naar die unieke win-winsituatie, waarbij zowel natuur als bedrijfsvoering versterkt worden. Wil je in de bedrijfstuin een groene oase van rust creëren met een positief effect op onze inheemse vlindersoorten, ben je eerder op zoek naar een houvast voor natuurvriendelijk beheer, of zoek je een klankbord voor je toekomstplannen? We zetten graag onze kennis en jarenlange ervaring in om samen met jouw bedrijf een groen verhaal te schrijven.

Blenders contactpersoon

Jan Van den Berghe

Partners

Biodiversiteit is een prioritair thema voor diverse overheidsdiensten en hoe langer hoe meer een speerpunt in internationale normen- en certificatiestelsels. Werken aan biodiversiteit is dus niet meer beperkt tot de natuurgebieden, maar het thema vindt steeds meer zijn weg naar andere ruimtegebruikers zoals woongebieden en bedrijfsterreinen. Ook in de academische wereld ontgroeit biodiversiteit de cursussen biologie. Zo ontstaan er takken als milieu-economie en onderzoekt geneeskunde het effect van natuur op de gezondheid van de mens. Biodiversiteit is relevanter dan ooit!

Natuurlijk kan biodiversiteit een doel op zich zijn, ook voor bedrijven. Er zijn talloze voorbeelden waar bedrijven de rol van ware stapsteen voor natuur op zich nemen, om zo in ons versnipperd landschap de ontbrekende schakel van het groene netwerk in te vullen. Een andere benadering is die van de natuurvoordelen. Natuur heeft de mens zo veel te bieden, wat logischerwijs meteen afstraalt op het bedrijf. Een groene omgeving maakt de mens gelukkiger. In een bedrijf is dit niet anders, en kunnen er positieve effecten verwacht worden op productiviteit, loyaliteit en ziekteverzuim. Bovendien kadert een groene werkomgeving perfect in de spannende tijden die we beleven op vlak van klimaatverandering. Een groene bedrijfsomgeving speelt een belangrijke rol in klimaatadaptatie en zorgt voor een verkoelend effect op de omgeving, maar kan evengoed met de juiste maatregelen resulteren in een betere infiltratie van regenwater en ontlasting van de waterafvoer. De voordelen van natuur voor een bedrijf zijn natuurlijk ruimer dan dat, en gaan ook over imago en uitstraling. Het zal dan niet verbazen dat het steeds een kwestie is van maatwerk, van de juiste maatregel op de juiste plaats. Blenders zoekt dat graag samen met jou uit!