Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Project MADAM: Output juni 2020 (Week 2)

Output week2 juni

Een vooroordeel is moeilijker te splitsen dan een atoom

We zijn twee weken ver in project MADAM, en klaar om over te gaan tot de detailplanning van het onderzoek. Hoe we afstemmen in tijden van covid-19? Per Microsoft Teams, met elke vrijdag een digitale weekly.
Meer info over Microsoft Teams

Bij het opstellen van de online vragenlijsten proberen we ons te beperken tot generieke vragen, zoveel als mogelijk meerkeuze. Dit om sturend bevragen te voorkomen en tegelijkertijd voldoende vergelijkbaarheid in te bouwen. Met de respondenten die aangeven graag betrokken te blijven in het verdere onderzoek, gaan we in op meer open vragen.

Uiteraard hebben we onszelf ingelezen in bestaande verzamelde cijfers en onderzoeken. We zijn benieuwd of en hoe vooroordelen naar voren worden geschoven in verband met ons onderzoek. En wat als antwoord hierop naar boven komt.

Albert Einstein wist het al: een vooroordeel is moeilijker te splitsen dan een atoom. Werd deze week trouwens gelanceerd: de website www.diversiteitspraktijk.be. Hier vind je hands on praktische to do's bij vooroordelen. En ook een link naar een test waarmee je jezelf bewust maakt van je eigen vooroordelen op vlak van geslacht, leeftijd en huidskleur. Zo confronterend, en zo nodig!

Voor meer info kan je terecht bij Artemis

Ook nog gebeurd deze week: de lancering van de campagne 'niet normaal'?!

Things they are happening - blij dat we MADAM mogen uitvoeren op de golven van een samenleving die zichzelf in vraag stelt.

Niet Normaal
Meer info over de campagne
Combinatielogo Esf Vlaio