Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Week van de kinderopvang 2023

Kinderopvang Domino (Hasselt) staat in de spotlight!

Van 9 tot 15 oktober 2023 was het Week van de Kinderopvang, met het thema ‘Bedankt Sterkmakers!’. En dat vierden ze in de provincie Limburg graag mee. De regionaal ondersteuners en pedagogisch coaches van Blenders vzw en Felies -beiden lid van het Ondersteuningsnetwerk Mentes- werkten ook nu weer nauw samen en bedachten een leuke winactie voor de kinderopvanginitiatieven in Limburg.

Elke voorziening kreeg in de Week van de Kinderopvang een bezoekje met ‘sterkmakerspakket’. Daarnaast maakte één voorziening kans op de hoofdprijs, een persoonlijke serenade gebracht door de regionaal ondersteuner van Blenders, Mieke. Gezinsopvang Domino was de gelukkige winnaar en mocht haar persoonlijke serenade in ontvangst nemen, met veel pretoogjes bij de kindjes tot gevolg.

Bedankt Sterkmakers

Bij Domino in Hasselt worden 8 kindjes opgevangen door onthaalouder Dominique of ‘nono’ voor de kinderen. Elk van deze 8 kinderen krijgt door deze Sterkmaker een warme start in het leven waarbij ze kunnen spelen, leren én groeien. Van de eerste voorzichtige stapjes, tot ze met vrolijke sprongen de wereld kunnen ontdekken. Hoera, dat verdient een applaus, én een serenade!

Naar aanleiding van de Week van de Kinderopvang werden alle (groot)ouders en kinderen opgeroepen om een compliment te schrijven op een speciaal hiervoor ontworpen complimentenkaartje met de slogan ‘Bedankt Sterkmakers”. Dat mochten ze tijdens de feestweek overhandigen aan de kinderopvang.

Ook op sociale media werd de kinderopvang in Vlaanderen in de schijnwerpers gezet met de begeleidende hashtag #weekvandekinderopvang.

Week van de kinderopvang1

Deze serenade is een initiatief van Blenders vzw (lid van Mentes) en geschreven en uitgevoerd door Mieke Croes en Wim Voncken (Bazelmans). De illustraties zijn uit de hand van Veerle Derave in opdracht van VCOK.

Meer info?

Voor meer info kan je terecht bij Carine Breugelmans, Projectmanager bij Blenders vzw, op 0470 10 72 36 of via carine.breugelmans@blenders.be.