Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Vlucht 2023 Den Brand

Toekomststrategie Den Brand uitgetekend!

Het voorbije anderhalve jaar zette vzw Den Brand de bakens uit voor zijn toekomst als mature organisatie. Den Brand biedt een warme thuis aan volwassen personen met een verstandelijke beperking op diverse locaties in de regio’s Mol, Herentals en Lier. De sterke medewerkersteams bieden kwaliteitsvolle zorg en ondersteuning bij dagbesteding, hoog en laag intensief wonen, logeren, mobiel ambulante begeleiding en jobcoaching. Zo’n geïntegreerde, kleinschalige en gevarieerde dienstverlening bepaalt de unieke positie van Den Brand. Om deze positie te bestendigen in het huidige wijzigende zorglandschap en te versterken voor de toekomst werd, samen met Blenders, bottom-up en organisatiebreed een gedragen toekomststrategie uitgetekend. Dat was een boeiend en inspirerend traject, waarbij veel waardevol potentieel naar boven is gebracht. Met de aangereikte perspectieven om de uitdagingen aan te pakken, evolueert Den Brand nu naar een toekomstbestendige organisatie.

Samen met de viering van hun 40-jarig bestaan bracht de Raad van Bestuur van vzw Den Brand een geactualiseerde versie van hun missie. Dit vormde het vertrekpunt voor een uitgebreide strategische denkoefening met de geïnteresseerde medewerkers uit alle teams: zowel begeleiders, verantwoordelijken, collega’s ondersteunend team, directie als bestuursleden.

In vier werksessies werd eerst de nieuwe missie geconcretiseerd en vertaald naar een gedragen visie en waarden voor de organisatie.

Missie, visie en waarden werden daarna verder uitgespit volgens thema’s. Met wisselende groepen van een zes- tot veertiental betrokken medewerkers per thema werd er telkens gedurende vier workshops gewerkt rond nieuwe projectideeën, die de organisatie dienen te versterken en klaarstomen voor 2030.

Den Brand is nu klaar om een ambitieuze projectplanning met realistische timing op te stellen en organisatiebreed projectteams op te starten om de projecten te realiseren.

Impactgroepen

De thema’s bij de strategiebepaling:

  • Zorg & ondersteuning
  • Medewerkers
  • Interne organisatie
  • Gebouwen, infrastructuur, logistiek & IT
  • Financiën & middelen
  • Duurzaamheid
  • Externe aanwezigheid

Wil je meer weten over de begeleiding door Blenders?

Neem dan contact op met Bea De Potter.
Klik hier