Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Inspiratiedag Digidak 27 06 231

Terugblik op inspiratie- en netwerkdag digitale inclusie 27/06/23

De organisatoren en partners (Mediawijs, VVSG, WSE Digibanken, Digidak, LINC vzw, SAAMO) kunnen spreken van een zeer geslaagde en talrijke opkomst. Er namen niet minder dan 400 geïnteresseerden en 80 sprekers deel. Er waren deelnemers en sprekers uit binnen- en buitenland (Nederland). De goedgevulde dag had dit jaar oog voor de welzijn- en zorgsector en hoe we elkaar daar kunnen versterken.

Digidak en LINC vzw zijn al van in het begin de grondleggers om de digitale kloof te dichten (20 jaar geleden was er nog geen sprake van e-inclusie). Toen werd er een digitale week ingericht, terwijl het nu op 1 dag georganiseerd wordt. Uit deze samenwerking is het VSNG (Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid) ontstaan, de voorloper/1ste naam van kenniscentrum Mediawijs.

Een boeiend programma

Er werd een nieuwe beleidstool voor de lokale besturen voorgesteld, de onderzoekers van Digital Ageing (VUB) stelden hun onderzoek van digitale inclusie bij ouderen voor, er werd een workshop georganiseerd door Digidak waarbij Andries Vervaecke digitale oefenkansen op de werkvloer heeft toegelicht en hoe Digidak Pro hierin de bedrijven en organisaties kan ondersteunen en begeleiden. Tijdens een panelgesprek gingen sociaal werkers in gesprek met beleidsmensen, omdat de sociaal werkers meer en meer digitale vragen moeten beantwoorden dan dat ze tijd hebben om hetgeen te doen waarvoor ze sociaal werk hebben gestudeerd: mensen verder helpen met dagdagelijkse beslommeringen.

Inspiratiedag Digidak 27 06 232

Conclusie van deze dag

Er is nog steeds een groot aantal Belgen die uit de boot vallen: daar waar ze 10 à 15 jaar geleden nog genoeg hadden aan een fysieke brievenbus, hebben de mensen nu ook een online brievenbus (mailadres) nodig om mee te doen met de digitale maatschappij.

Na 20 jaar de pionier te zijn van de digitale inclusie heeft Digidak de kloof alleen maar zien vergroten en de evolutie van de digitale maatschappij zien versnellen.

Meer info?

Heb je vragen rond e-inclusiebeleid? Wil je je werknemers mee op de digitale trein krijgen? Wil je graag meer info rond onze werking?

Contacteer ons dan via info@digidak.be.

Of neem een kijkje op www.digidak.be.

Inspiratiedag Digidak 27 06 233