Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Impact Bootcamp LEVL

Succesvol Impact Bootcamp traject leidt tot ontstaan van eerste inclusieve beelddatabank in Vlaanderen en Brussel

Wil je als bedrijf naar buiten komen met inclusieve beelden maar zit je wat gewrongen met hoe je dit het best aanpakt? Kan je best werken met foto’s van echte medewerkers? Of net niet? En is het ok om een persoon in een rolstoel te vragen als model voor beelden in je communicatiemateriaal, terwijl er niemand met een rolstoel is tewerkgesteld? Bij FIZUAL (een initiatief van LEVL dat tot stand kwam mede dankzij het Blenders Impact Bootcamp) kan je terecht voor consultancy en advies, workshops en training, én beeldcampagnes. Je kan gebruik maken van bestaande beelden of een fotograaf inroepen die jouw beeldcampagne op maat vormgeeft!

Een team van LEVL, de erkende participatieorganisatie voor Vlaanderen en Brussel, nam in 2023 deel aan het Impact Bootcamp: een intensief impactgedreven ondernemingstraject dat Blenders ontwikkelt om mensen met ideeën samen te brengen, te inspireren, en de tools te geven om van ideeën naar actie te gaan.

In vier blokken van twee dagen werden zes teams begeleid door prof. Kris Vander Velpen (Flanders Business School) en Eva Ernst. Doorheen de vele cases, oefeningen, pitches en feedback, vervelde het vage idee rond de urgency voor gelijkwaardige representatie en inclusieve beeldvorming, tot een concreet initiatief: FIZUAL, het aanbod aan beeld en expertise van LEVL rond inclusief beeldgebruik en beeldvorming.

Meer weten over FIZUAL en het Impact Bootcamp?

  • Benieuwd naar de dienstverlening van FIZUAL? Bekijk hier de website
  • Meer weten over het Impact Bootcamp? Stuur een mailtje naar Eva Ernst: eva.ernst@blenders.be