Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding Kwartiermakerij

Samen stad maken!

Kwartiermakerij is een burgerinitiatief in Diest dat inwoners, ondernemers en organisaties verenigt om samen stad te maken. Het collectief ontstond na een reeks succesvolle samenwerkingen bij pop-up initiatieven, waardoor duidelijk werd hoeveel er mogelijk is als lokale actoren de handen in elkaar slaan. De Kwartiermakers willen die dynamiek nu meenemen in duurzame en verbindende stadsontwikkelingsprojecten, als antwoord op de grote uitdagingen van onze tijd. Blenders gelooft in deze vorm van innovatieve stadsontwikkeling en steunt Kwartiermakerij volop. De eerste projecten starten nog dit voorjaar!

Pop-up ‘hersteltuin’

Met een pop-up ‘hersteltuin’ gaat Kwartiermakerij voor (bio)diversiteit, ontmoeting en 'ontharding' - van beton én van de samenleving. Herstel van mensen en herstel van natuur gaan hand in hand! Met financiële steun van de Merode vzw, Prinsheerlijk Platteland.

Logo de Merode4

Artistieke mobiele ontmoetingsplek

Tegen de zomer van 2021 bouwt Kwartiermakerij een artistieke mobiele ontmoetingsplek. Het kunstwerk zal de uitnodiging belichamen om in dialoog te gaan, te luisteren, verfrissende ideeën te delen en uit te broeden, verschillen te erkennen als troeven, samen te werken aan een hoopvolle post-corona toekomst.

Dit project wordt gefinancierd door de eigen achterban van Kwartiermakerij en oprichtende vzw’s De Gitannekesfoor en D’Oranje Giraffen met steun van Triodos Fonds, Stichting Vanaudenhove en de firma’s Beneens en Houben nv.

Logos Artistieke Mobiele Ontmoetingsplek Kwartiermakerij

Onze gloednieuwe website staat online!

Wil je meer weten, meedoen of dit initiatief steunen?
Alle info vind je hier