Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

One of Us Walk De Liereman1

One Of Us: Walk! Het Duinenpad in De Liereman, Turnhout

One Of Us is een project waarmee we met de steun van het Europees Sociaal Fonds mogen uittesten of en hoe we werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen laten versterken. In deze eerste Walk! gingen Maria en Bart samen op pad. We brachten hen met elkaar in contact omdat sociale impact voor beide personen erg belangrijk is.
Bekijk hier het filmpje

We zetten in op 3 sleutels

De 3 aspecten waarop er zowel bij werkgevers als werkzoekenden energie zit om de handen uit de mouwen te steken zijn:

  1. Netwerk vergroten
  2. Vaardigheden versterken om uit gewoonte te breken
  3. Kennis over bestaan ondersteuningsaanbod versterken

Dit doen we door het opzetten en uittesten van 3 innovatieve leeromgevingen: WALKS, TALKS en LABO’S. In nauwe procesopvolging en korte feedback-lus passen we deze praktijken aan on-the-go.

Waarom One Of Us?

De aanleiding voor dit project was de vaststelling dat er een discrepantie is van 10% tussen de tewerkstellingsgraad op de Vlaamse arbeidsmarkt van hoger opgeleide vrouwen met en zonder migratieachtergrond.

Werkgevers missen zo veel kansen op het werven van sterke kandidaten.

We exploreerden samen met werkgevers, werkzoekende hoger opgeleide vrouwen met achtergrond in migratie én arbeidsbemiddelaars welke drempels er zijn. Vervolgens selecteerden we samen die 3 waarop we in One Of Us inzetten.

Actief inclusief

We kiezen er bewust voor om niemand uit te sluiten in het uittesten van deze dienstverlening. Drempels geëxploreerd voor en door onze specifieke doelgroep, bestaan immers ook voor personen buiten deze doelgroep.

We testen iteratief de WALKS, TALKS en LABO’s uit, onderwijl een vinger aan de pols houdend van inzichten as we go. Want we celebrate the process – zonder onze kritische insteek te verliezen.

Maandelijkse klankbordgroepen houden ons scherp en geven ons de kans om inzichten en methodieken te delen met iedereen. Zo werken we bv. met een begrippenlijst die we ter beschikking stellen van iedereen, en die aanleiding geeft tot belangrijke dialogen!

We hebben je er heel graag bij!

Alle informatie over One Of Us vind je op https://becomeoneofus.be.

Of contacteer Artemis via christine.schauw@blenders.be.
.

Wil je op de hoogte worden gehouden van dit boeiende project?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van One Of Us!
Klik hier