Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Ranobo 2023 05 22 6

Natuur aan je raam: groengevels

Biodiversiteit, natuur, je kan er in de media niet omheen. Het is iedereen ondertussen duidelijk dat we meer natuur nodig hebben, al was het maar omdat natuur de mensen heel veel diensten biedt. Zo is de natuur de meest efficiënte en goedkoopste manier om de effecten van de klimaatcrisis te milderen. Meer natuur, dat doe je natuurlijk het beste in natuurgebieden, in parken, in tuinen. Maar alle beetjes helpen, ook heel innovatieve manieren. Zo is er de groengevel: mooi, weg van het beton, isolerend, water vasthoudend en nog veel meer.

Blenders ontving foto’s van een groengevel, die onder onze begeleiding werd opgebouwd in 2020. Die groengevel was toen een primeur voor Vlaanderen: volledig met inheemse soorten en bijna volledig met soorten die helemaal Kempisch zijn. Of hoe een groengevel onderdeel wordt van het ecosysteem. Vandaag is die groengevel aan zijn vierde zomer bezig. Kijk hierboven en op de foto's onderaan dit artikel maar eens hoe mooi. En life te zien bij Ranobo Nuts & Dried Fruit in Turnhout.

Het verhaal loopt verder. Ondertussen is er een jaarlijkse oproep van het ING Fonds bij de Koning Boudewijnstichting, die inheemse groengevels stimuleert met een bijdrage. Blenders heeft begin juni opnieuw een dossier begeleid voor een groengevel bij Thomas More hogeschool in Geel. Duimen maar op een goeie afloop.