Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Logo WEB1

Integratie WEB en BLENDERS is een feit!

Nadat eerder de bestuursorganen van BLENDERS en WEB zich al positief hadden uitgesproken over een integratie van beide organisaties, hebben eind juni ook de algemene ledenvergaderingen van beide organisaties deze strategische stap definitief goedgekeurd. Vanaf nu vormen WEB en BLENDERS één organisatorische eenheid met een 400-tal medewerkers, aangestuurd door eenzelfde bestuursorgaan en directie. Onze BLENDERS-directeur Bart Wuyts wordt in de loop van het najaar algemeen directeur van de groep WEB-BLENDERS, in opvolging van Guido Macours die eind dit jaar met pensioen gaat.

WEB (voluit Werkervaringsbedrijven) ontstond in 1992 uit het toenmalige Strategisch Plan Kempen (de voorloper van BLENDERS) en groeide in de loop der jaren uit tot een stevige gevestigde waarde in de Kempen: als maatwerkbedrijf (voorheen 'sociale werkplaats') baat het de Kringwinkels uit in Turnhout, Hoogstraten en Retie, een kringloopcentrum, klusdienst, recyclage-atelier, eethuis, foodshop en vanaf 3 juli ook een gloednieuw belevingscentrum Kontoer in hartje Turnhout (met bistro, tweedehands kledingwinkel, retouche-atelier en foodshop). Daarnaast begeleidt WEB jaarlijks ook enkele duizenden werkzoekenden uit de regio Kempen en Mechelen naar een gepaste job via allerhande gespecialiseerde opleidingen en trajectbegeleidingen. Tot slot ondersteunt het via haar activiteit i-Diverso vele bedrijven met gepaste HR-processen rond inclusief ondernemen.

Als BLENDERS vormen we voor WEB een mooie complementaire aanvulling met onze expertise en track record op het vlak van innovatie en ondernemerschap. Op diverse maatschappelijke domeinen zien we volop groeikansen die we samen met meer slagkracht kunnen aanpakken dan elk apart!

Beide organisaties behouden hun eigen naam en alle huidige activiteiten blijven gewoon doorlopen. Momenteel worden enkele ruimtes in het Brepols-gebouw aan de Steenweg op Tielen in Turnhout verbouwd om er in de loop van september de kantoren van BLENDERS in onder te brengen (die nu nog gevestigd zijn op de Campus Blairon). Deze fysieke integratie zal het samenwerkingsproces nog verder versterken en versnellen.

Voor meer info kan je terecht bij Bart