Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Hop Up De Regenboog Turnhout4

Hop Up blaast 100 kaarsjes uit!

Vier jaar geleden zagen de eerste Hop Up Playgrounds het levenslicht met een duidelijke missie voor ogen: kinderen opnieuw alle ruimte geven om vrij te spelen. Met het nieuwe decreet voor Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA) in het vooruitzicht ging Blenders vzw met Hop Up op zoek naar een innovatieve oplossing om de speelkansen van schoolgaande kinderen tijdens de opvang te verhogen. Hop Up nam de beste uitvinders van het land onder de arm, kinderen zelf, om samen met hen tot de ontwikkeling van de Hop Up Playground te komen.

Vandaag is het decreet BOA in voege en tal van Vlaamse lokale besturen investeren in meer en betere buitenschoolse opvangplaatsen en activiteiten voor schoolgaande kinderen. Hop Up helpt hen daarbij een handje. Zo ook in Turnhout. De stad creëert 70 extra opvangplaatsen op Freinetschool De Regenboog. Een Hop Up Playground zorgt voor de nodige speeluitdaging en ondersteunt het multifunctioneel gebruik van ruimte.

Voor Hop Up is het de 100ste Playground die ze in Vlaanderen mag neerzetten. En dat werd gevierd! De 100ste Playground werd feestelijk geopend door Jan Van Otten, Turnhouts schepen voor Jeugd en Kinderopvang, en de kinderen van De Regenboog.

En zo komt Hop Up terug naar waar het allemaal begon, naar de kleine, grote uitvinders van Freinetschool De Regenboog wiens ideeën en ervaringen aan de basis liggen van de Hop Up Playground. Zij kunnen nu elke dag met Hop Up hun eigen, uitdagende speelomgeving vormgeven.

En Hop Up zelf? Die stak ondertussen ook de grens over en begint na Vlaanderen nu ook in Nederland furore te maken.

Meer weten over Hop Up?

Je ontdekt alles op www.hopup.be
Klik hier